Skip to main content

Ο Ηρακλής αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου

Με απίστευτη ανατροπή ο Ηρακλής επικράτησε με 3-2 του Παναθηναϊκού στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Κυπέλλου βόλεϊ και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του Σαββάτου (21/04), όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε με το ίδιο σκορ του Ολυμπιακού.

Οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στη Ρόδο, σε επανάληψη του μεταξύ τους τελικού πριν από 6 χρόνια, στην Σύρο, όπου ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο δεύτερος ημιτελικός ήταν συγκλονιστικός σε εξέλιξη. Ο Παναθηναϊκός κυριολεκτικά «αυτοκτόνησε», καθώς προηγήθηκε με 2-0 σετ και είχε δύο ευκαιρίες στο τρίτο για να φτάσει στη νίκη-πρόκριση.

Τελικά, όμως, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ισοφαρίσουν και στο τάι μπρέικ με περισσότερα ψυχικά αποθέματα και παίζοντας πιο ψύχραιμα, έφτασαν στην ολική ανατροπή και πανηγύρισαν δικαιολογημένα.

Ο Παναθηναϊκός απέτυχε να συμμετάσχει στο καταληκτικό παιχνίδι της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2010, όταν είχε κατακτήσει τον τίτλο στον τελικό του Παλαιού Φαλήρου.

Τα σετ (πρώτος ο τυπικά γηπεδούχος Ηρακλής): 32-34, 17-25, 36-34, 32-30, 15-10.