Skip to main content

Καλή εμφάνιση και νίκη (3-1) με ΠΑΣ Γιάννινα ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έκανε σήμερα την καλύτερη έως τώρα εμφάνισή του στη φετινή αγωνιστική περίοδο και έφτασε σε μια δίκαιη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1, στην Τούμπα.

Ο «Δικέφαλος» έκανε έτσι «ποδαρικό» με το… δεξί στο 2016, έστω και ετεροχρονισμένα, μιας και ο προηγούμενος αγώνας του, στην Ξάνθη, που θα ήταν ο πρώτος στο νέο έτος, είχε αναβληθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η ομάδα του Ίγκορ Τούντορ πήρε την πρωτοβουλία από το ξεκίνημα και πίεσε τους Ηπειρώτες, τους οποίους ανάγκασε σε διαρκή άμυνα. 

Με πολύ δραστήριο τον Πέλκα, ο οποίος δημιούργησε δύο καλές φάσεις στο 4ο και 18ο λεπτό όταν η κεφαλιά και το σουτ που επιχείρησε, αντίστοιχα, πέρασαν άουτ, οι γηπεδούχοι βρίσκονταν διαρκώς πέριξ της αντίπαλης περιοχής.

Τελικά τον «γόρδιο δεσμό» της μαζικής άμυνας του ΠΑΣ έλυσε ο Αθανασιάδης στο 43΄, όταν στη σέντρα του Ζαΐρο από δεξιά νίκησε τον Στρούνα που ήταν «κολλημένος» πάνω του και με σκαστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Ίδιο το μοτίβο και στην επανάληψη, με τον Κίτσιου να χάνει μεγάλη ευκαιρία με γυριστό σουτ στο 48΄ μετά τη σέντρα του Πέλκα, αλλά τον Χαρίση να διπλασιάζει απέναντι στην πρώην ομάδα του με εξαιρετικό βολέ στο 52΄.

Η «ασπρόμαυρη» καταιγίδα είχε όμως και συνέχεια, καθώς στο 64΄ ο Λέοβατς σέντραρε από αριστερά και ο Ζαΐρο με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 3-0, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 90΄ ο Κοζορώνης με μακρινό σουτ, στο οποίο η μπάλα «έβαλε μέσα» τα χέρια του Όλσεν.