Skip to main content

Σε σοκαριστικές καταγγελίες προχώρησε η τζουντόκα Μπουκουβάλα

Νέες καταγγελίες – σοκ στον ελληνικό αθλητισμό έρχονται από το άθλημα του τζούντο αυτή τη φορά και την πρωταθλήτρια Ιουλιέτα Μπουκουβάλα. Με επιστολή της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η τζουντόκα προχώρησε σε σοκαριστικές καταγγελίες για τα όσα βίωσε στην καριέρα της ως αθλήτρια.

Η 38χρονη σήμερα Μπουκουβάλα αναφέρεται σε απάνθρωπες συνθήκες, εξύβριση, ξυλοδαρμό, εκβιασμούς και παραγκωνισμό από την Ομοσπονδία, όταν αρνήθηκε να υπογράψει ένα συμβόλαιο με το οποίο εκείνη δεν συμφωνούσε.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αναφέρεται στην πρόσληψη αλλοδαπών προπονητών (ενόψει του 2004) με αμφίβολα πιστοποιητικά και άδειες εξάσκησης, για ξένους αθλητές που «βαφτίστηκαν» Έλληνες, επί πληρωμή, και τη δημιουργία ενός κλειστού «κυκλώματος» γύρω απ΄ αυτούς, εις βάρος των Ελλήνων αθλητών, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Μπουκουβάλα.

Η συνέχεια περιγράφεται ως «μαύρη» για την Μπουκουβάλα σε αθλητικό επίπεδο, καθώς τέθηκε στο περιθώριο, δεν της επιτρεπόταν να αλλάξει κατηγορία, να έχει γιατρό κλπ.

«Κατέστρεψαν τα όργανά μου εσωτερικά, έπαθα έλκος και έφτασα στα όρια της ανορεξίας, κι αυτοί γέλαγαν μαζί μου και μου έλεγαν ότι είμαι ένα τίποτα και άμα δεν πάω μαζί τους δεν θα πάρω ποτέ μετάλλιο», αναφέρει η Μπουκουβάλα που καταγγέλλει τον τότε προπονητή της για σεξουαλική πράξη με συνεπιβάτισσα (κάτω από κουβέρτα) μέσα σε αεροπλάνο!

Και αν όλα αυτά ακούγονται άσχημα, ιδού η κορύφωση: «Έδωσα πάτημα στην ομάδα όλων αυτών και με κατέστρεψαν, με διώξανε από το άθλημα, με απείλησαν να αποσύρω τη μήνυση όπου είχα καταθέσει, με ξυλοκόπησαν σε βαθμό να πάω στο νοσοκομείο, μου έσπασαν το αμάξι, μου έβγαλαν όπλο, απείλησαν τη μητέρα μου όπου ήταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου…».

Και η Μπουκουβάλα καταλήγει: «Αναρωτιέμαι, ο αθλητισμός είναι εκπαίδευση σωματική και ψυχική και η προώθηση του πολιτισμού μας ή η διέξοδος για ξέπλυμα χρήματος και πολλά άλλα… Δεν με νοιάζει η δημοσιότητα και δεν τη επιδιώκω, γι’ αυτό και γράφω σε εσάς απευθείας. Με νοιάζει μόνο να καθαρίσει ο χώρος του judo και να φύγουν κάποιοι άνθρωποι που είναι επικίνδυνοι».