Skip to main content

«Φρένο» από Σεβίλη στην Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα δεν απέφυγε τον «σκόπελο» που είχε στήσει στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» η Σεβίλη, σε ένα παιχνίδι που οι «μπλαουγκράνα» γνώριζαν εξαρχής ότι είχαν δύσκολη αποστολή.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας υποχρέωσε σε ισοπαλία 2-2 τους πρωτοπόρους του ισπανικού πρωταθλήματος, που πάντως έχασαν μεγάλη ευκαιρία να παραμείνουν στο +4 από τη Ρεάλ Μαδρίτης καθώς προηγήθηκαν 2-0.

Ο Λιονέλ Μέσι άνοιξε το σκορ στο 14΄ και ο Νεϊμάρ διπλασίασε στο 31΄, δίνοντας την εντύπωση ότι ο αγώνας τέθηκε από νωρίς υπό τον απόλυτο έλεγχο των φιλοξενούμενων.

Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι, καθώς ο Έβερ Μπανέγα μείωσε στο 38΄ διατηρώντας εν ζωή την ομάδα του, που τελικά βρήκε τον βαθμό στο 84΄ με το γκολ του Κέβιν Γκαμεϊρό.

Η Μπαρτσελόνα έχει τώρα 75 βαθμούς και η Ρεάλ 73, οφείλει όμως κι αυτή επίσκεψη στο ίδιο γήπεδο, ενώ η Σεβίλη ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση με τη Βαλένθια (62) και αμφότερες βρίσκονται στο «κυνήγι» της τρίτης Ατλέτικο Μαδρίτης (66).

Οι «ροχιμπλάνκος» υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία με το ίδιο σκορ σε μια άλλη πόλη της Ανδαλουσίας, τη Μάλαγα, καθώς αν και προηγήθηκαν με τον Αντουάν Γκριζμάν στο 25΄ ισοφαρίστηκαν από το αυτογκόλ του Φερνάντο Τόρες στο 37΄ και βρέθηκαν πίσω από το τέρμα του Σάμουελ Γκαρθία στο 71΄, πριν διαμορφώσει το τελικό 2-2 ο Γκριζμάν με το δεύτερο γκολ του, στο 78΄.

Στο Βίγκο, η Ράγιο Βαγιεκάνο έκανε το… λάθος να προηγηθεί με τον Μανούτσο μόλις στο πρώτο λεπτό, αλλά στη συνέχεια «εισέπραξε» έξι γκολ από τη γηπεδούχο Θέλτα, με τον Σάντι Μίνα να κάνει «πόκερ» σκοράροντας στο 21′, 40΄, 51΄ και 56΄ και τον Χοακίν Λαριβέι να πετυχαίνει άλλα δύο (6΄, 37΄).

Στο «Μεντιτερανέο», τέλος, η Αλμερία δεν έδειξε οίκτο στη Γρανάδα, της οποίας επιβλήθηκε με 3-0 χάρις στα γκολ των Τόμας (45΄, 87΄), Χαβιέρ Γκονζάλες (59΄) και την άφησε εντός της ζώνης του υποβιβασμού.