Skip to main content

Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός τη νίκη με ΑΕΚ χάρη στον σούπερ Ουίλιαμς

Η ΑΕΚ έφτασε μια «ανάσα» από τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών, αλλά δεν την πήρε γιατί απέναντί της είχε τον σπουδαίο Έλιοτ Ουίλιαμς.

Ο Αμερικανός άσος των «πρασίνων» πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στην 24η φετινή νίκη στο πρωτάθλημα, με 78-71, σκοράροντας 24 πόντους την ημέρα που η Ένωση ήθελε να γιορτάσει με μια επιτυχία τα 48 χρόνια από την ημέρα που κατάκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Τι έκανε ο Ουίλιαμς; Σκόραρε οκτώ πόντους στα τελευταία 2΄23΄΄ «κόβοντας» τα πόδια των αντιπάλων του, κι ενώ οι τυπικά φιλοξενούμενοι στην κοινή έδρα των δύο συλλόγων είχε προηγηθεί ακόμη και με τέσσερις πόντους (67-63).

Η ΑΕΚ έχασε άλλη μια ευκαιρία για μια σπουδαία νίκη, μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Οι «κιτρινόμαυροι» έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, κοντρόλαραν το ρυθμό αλλά στο σημείο που έπρεπε να «κλειδώσουν» το ματς άρχισαν τα λάθη που τους κόστισαν.

Όσο για τον Παναθηναϊκό; Οι «πράσινοι» δεν ήταν καλοί, πήραν όμως τη νίκη χάρις στην εμπειρία τους και διατήρησαν τις θεωρητικές πιθανότητες που έχουν για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, ποντάροντας βέβαια σε ένα θαύμα, όπως θα ήταν η νίκη του Ρεθύμνου στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό.