Skip to main content

Ιστορική νίκη ο Αστέρας, 1-0 στη Θεσσαλονίκη τον Ηρακλή

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και αυτό έγινε στην περίπτωση του «Καυτανζογλείου» και τη συνάντηση του Ηρακλή με τον Αστέρα Τρίπολης, που βρήκε νικητές τους Αρκάδες με 1-0, για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε αυτή την έδρα.

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος μετά το πρώτο 20λεπτο και κυριάρχησε φτάνοντας στο γκολ στο 24ο λεπτό με τον Φερνάντες, ο οποίος αξιοποίησε τη σέντρα του Μπερτόλιο και την αμυντική αδυναμία των γηπεδούχων. Στο 28΄ ο Περνίς απέκρουσε το σουτ του Χαμντανί και στη συνέχεια απομάκρυνε ο Ζιαμπάρης επί της γραμμής. 

Στο 42΄ ο Αστέρας πλησίασε και σε δεύτερο γκολ, αλλά το πλασέ του Μάσα βρήκε στο δοκάρι του Περνίς, ενώ στο 61΄ ο Βέλλιος έχασε την ευκαιρία για την ισοφάριση σουτάροντας άστοχα από εξαιρετική θέση.

Ο Μάκης Χάβος είχε μπλοκάρει με την τακτική του τον «Γηραιό», που δεν έβρισκε διαδρόμους προς την περιοχή των Πελοποννήσιων, ενώ κινδύνεψε με το 0-2 στο 71΄, όταν ο Περνίς απέκρουσε την κεφαλιά του Γκοϊάν, με τον Αστέρα να κρατά άνετα το «διπλό» και να παραμένει στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη πεντάδα.