Skip to main content

Σοβαρά περιστατικά στο «τρίτο ημίχρονο» της Γλασκώβης

Η Σλάβια Πράγας νίκησε στη Γλασκώβη τους Ρέιντζερς 2-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League, αλλά ο Στίβεν Τζέραρντ ήταν εξοργισμένος από τη συμπεριφορά της τσέχικης ομάδας.

Ο Άγγλος τεχνικός της πρωταθλήτριας Σκωτίας ζήτησε από την UEFA να ερευνήσει τις καταγγελίες του Γκλεν Καμαρά για τη συμπεριφορά του παίκτη της Σλάβια Οντρέι Κουντέλα, ο οποίος φέρεται να απηύθυνε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς στον αντίπαλό του.

«Οι παίκτες μού είπαν πως ο Καμαρά δέχθηκε ρατσιστική επίθεση. Νιώθω εκνευρισμένος, ξέρω τον Καμαρά και τον εμπιστεύομαι 100%. Είναι θέμα της UEFA να το ερευνήσει. Ελπίζω να μην το βάλει κάτω από το χαλί και να τιμωρήσει τη Σλάβια», είπε ο Τζέραρντ.

«Αυτό που με απογοητεύει είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να υπερασπιστούν τον παίκτη της αντίπαλης ομάδας, αποκαλώντας μας ψεύτες. Είμαι δίπλα στον Καμάρα. Το να πω πως είναι συντετριμμένος, είναι πολύ λίγο».

Αιτιάσεις υπάρχουν όμως και από την πλευρά της τσεχικής ομάδας και μάλιστα σοβαρές, καθώς οι άνθρωποι της Σλάβια αφενός διέψευσαν τους ισχυρισμούς των γηπεδούχων και αφετέρου υποστηρίζουν ότι ο Κουντέλα δέχθηκε επίθεση και γροθιές από παίκτες των Ρέιντζερς.

Αυτό, πάντοτε κατά τους Τσέχους, συνέβη στη φυσούνα που οδηγεί προς τα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα ο Κουντέλα να φύγει αιμόφυρτος από το γήπεδο, την αποστολή της Σλάβια να αποχωρήσει συνοδεία αστυνομικής δύναμης και τις πληροφορίες να αναφέρουν πως για το περιστατικό έγινε καταγγελία στον πρέσβη της Τσεχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Λίμπορ Σέτσκα.