Skip to main content

Η Ο.Χ.Ε. θα επιδιώξει την ολοκλήρωση της περιόδου

Tο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη για να συζητηθεί η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό χάντμπολ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει προκαλέσει την επ΄ αόριστον αναβολή των διοργανώσεων.

Ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής, ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, σχετικά με τις προτεινόμενες ημερομηνίες για τη συνέχιση των Ευρωπαϊκών διασυλλογικών και εθνικών διοργανώσεων, όταν κι εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έδωσε νέο χρονοδιάγραμμα, το οποίο αρχίζει 1-7 Ιουνίου με τις ακόλουθες διοργανώσεις:

  • Προκριματικά EURO 2020 Γυναικών (3η-6η αγωνιστική) με τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας, σε ένα γήπεδο και υπό τη μορφή τουρνουά, από Τετάρτη έως Κυριακή.
  • Φάση των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών.
  • Προημιτελικά ΕΗF Cup και Τσάλεντζ Καπ Ανδρών (συμμετέχει η ΑΕΚ).

«Η επόμενη ημέρα πρέπει να βρει τους αθλητές και τις αθλήτριες του χάντμπολ, αλλά και όλων των αθλημάτων, ως την βάση που θα στηριχθεί η κοινωνία και το κράτος, προκειμένου να ξεκινήσει μία νέα κανονικότητα. Εμείς πρέπει να δώσουμε τις σωστές προϋποθέσεις, έτσι ώστε το άθλημα να ξεπεράσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες αυτή την πρωτοφανή πανδημία», υπογράμμισε ο κ. Γκαντής.