Skip to main content

Μπάγερν και Τσέλσι συμπλήρωσαν το παζλ των προημιτελικών

Γνωστές είναι από το βράδυ της Τετάρτης (17/03) οι 8 ομάδες που το μεσημέρι της Παρασκευής (19/03) θα μπουν στην κλήρωτίδα των προημιτελικών του Champions League.

Στο… δρόμο που χάραξαν οι Παρί Σεν Ζερμέν, Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο «βάδισαν» και οι Μπάγερν, Τσέλσι, οι οποίες εκμεταλλεύτηκαν στο μέγιστο βαθμό τις νίκες τους στις πρώτες αναμετρήσεις των νοκ άουτ αγώνων της διοργάνωσης εναντίον των Λάτσιο (4-1) και Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0).

Στις αποψινές ρεβάνς σε Μόναχο και Λονδίνο, οι Βαυαροί χωρίς να φορτσάσουν καθόλου επικράτησαν με 2-1 των «Λατσιάλι», ενώ οι Λονδρέζοι με 2-0 επιβλήθηκαν των «ροχιμπλάνκος» στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Το «τρένο» της Τσέλσι επί των ημερών του Τόμας Τούχελ συνεχίζει να τρέχει με «σπασμένα φρένα». Με τη νίκη-πρόκριση επί της Ατλέτικο Μαδρίτης (2-0) οι «μπλε» έφτασαν τα 13 ματς χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις από τότε που ανέλαβε τα ηνία τους ο Γερμανός προπονητής (10-3-0).

Ο Τίμο Βέρνερ δεν βρήκε σε ένα ακόμη ματς το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Ζίγιες στο 34΄, με τον διεθνή Μαροκινό να ανοίγει το σκορπετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι πρωτοπόροι της LaLiga, καθώς στο 82ο λεπτό ο Σάβιτς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης σε παίκτη της Τσέλσι.
 
                                         Ποιος θα σταματήσει την Μπάγερν;  

Η Μπάγερν επιβεβαίωσε σε ένα ακόμη ματς ότι παραμένει το μεγάλο φαβορί για να κάνει το back to back στο Champions League.

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ σημείωσε την 23η νίκη της στη διοργάνωση στα τελευταία 29 ματς (έχει ακόμη 5 ισοπαλίες και μία ήττα) και την 8η συνεχόμενη σε ισάριθμα που έδωσε στην «Αλιάνζ Αρένα», αυτή την φορά με 2-1 απέναντι απέναντι στην Λάτσιο (τελευταία φορά που ηττηθηκε ήταν το 3-1 από την Λίβερπουλ το 2019).

Οι κάτοχοι του τίτλου βελτίωσαν το ρεκόρ τους εναντίον των ιταλικών ομάδων σε 8-2-0. Είχαν σε ένα ακόμη ματς απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με ένα γκολ και μία ασίστ στον Τσούπο Μότινγκ.

H Λάτσιο απέτυχε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της σε αγώνα Champions League από την φάση των ομίλων και μετά σε 19ο ματς, γνωρίζοντας την 8η ήττα στις 19 πιο πρόσφατες πρόσφατες αναμετρήσεις της στη διοργάνωση.

Οι ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα της Παρασκευής είναι οι: Μπάγερν, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν, Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και Πόρτο.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων ρεβάνς των «16» του Champions League:

Γιουβέντους (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία)         3-2 παρ.
(49΄,63΄ Κιέζα, 117΄ Ραμπιό – 19΄πεν, 115΄ Ολιβέιρα)

Ντόρτμουντ (Γερμανία-Σεβίλη (Ισπανία)           2-2
(35΄,54΄πεν. Χάαλαντ – 69΄πεν, 90΄+6 Ελ Νεσίρι)

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Λειψία (Γερμανία)            2-0
(71΄ Σαλάχ, 74΄ Μανέ)

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  1-1
(31΄πεν. Μπαπέ – 37΄ Μέσι)

Μάντσεστερ Σίτι- Γκλάντμπαχ                     2-0
(12΄ Ντε Μπρόιν, 18΄ Γκουντογκάν)

Ρεάλ Μαδρίτης-Αταλάντα                          3-1
(34΄ Μπενζεμά, 59΄πεν. Ράμος, 85΄ Ασένσιο – 83΄ Μουριέλ)

Μπάγερν-Λάτσιο                                  2-1
(33΄ πεν. Λεβαντόφσκι, 73΄ Τσούπο-Μότινγκ – 82΄ Παρόλο)
 
Τσέλσι-Ατλέτικο Μαδρίτης                        2-0
(34΄ Ζίγιες, 90΄+4 Έμερσον)