Skip to main content

Σούπερ Λίγκα: Κορυφώνεται η αγωνία για πλέι οφ και υποβιβασμούς

Με το… κυρίως πιάτο συνεχίζεται σήμερα η 30ή αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, η καθεμιά για διαφορετικό λόγο.

Το πρώτο σφύριγμα θα ακουστεί στη Νέα Σμύρνη, εκεί όπου ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει τον ευρισκόμενο σε κάμψη Παναιτωλικό και χρειάζεται απαραίτητα νίκη για να κάνει το μεγάλο βαθμολογικό άλμα για την παραμονή του, αφού ακόμη βρίσκεται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Κίνητρο όμως έχει και η φιλοξενούμενη ομάδα κι αυτό δεν είναι άλλο από την είσοδο στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης, που αν επιτευχθεί θα σημάνει συμμετοχή στα πλέι οφ για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Μετά την ολοκλήρωση αυτού του παιχνιδιού θα ακολουθήσουν εκείνα στο Παγκρήτιο ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον Πανθρακικό, με τις δύο ομάδες να «καίγονται» για βαθμούς αφού κινδυνεύουν, ειδικά οι γηπεδούχοι, ενώ στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Ξάνθη.

Στον πρώτο γύρο η ακριτική ομάδα είχε νικήσει με 4-2 «καίγοντας» την εκτός έδρας επιτυχία του «Δικέφαλου» επί του Ολυμπιακού, η οποία είχε προηγηθεί. Το συγκρότημα της Θράκης διεκδικεί επίσης είσοδο στα πλέι οφ, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν βρίσκεται σε καθόλου καλή κατάσταση όπως αδιάψευστα αποδεικνύουν τα τελευταία αποτελέσματά του.

Η ημέρα θα ολοκληρωθεί στους «Ζωσιμάδες», όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχθεί τον σίγουρο πρωταθλητή Ολυμπιακό, που θα χτυπήσει το παιχνίδι για να ανεβάσει τη διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό στο +11, ενώ έχει και παιχνίδι λιγότερο.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι γηπεδούχοι θέλουν επίσης τα πλέι οφ και θα αποδειχθούν δύσκολος αντίπαλος, ενώ στον πρώτο γύρο είχαν φύγει με ισοπαλία (2-2) από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Το πρόγραμμα:

  • 15:00 Πανιώνιος-Παναιτωλικός
  • 17:15 Εργοτέλης-Πανθρακικός
  • 17:15 ΠΑΟΚ-Ξάνθη
  • 19:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός