Skip to main content

Βολικάκης: «Να πάρω ένα Ολυμπιακό μετάλλιο»

Η κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου είναι το μεγάλο όνειρο του Χρήστου Βολικάκη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής της ποδηλασίας έχει κάθε λόγο να κάνει όνειρα ενόψει Τόκιο. Διανύει μία εξαιρετική χρονιά, είναι πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη, κυπελλούχος κόσμου και 4ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο αγώνισμα του σκρατς.

Χθες ο Χρήστος Βολικάκης βρέθηκε ανάμεσα στους 45 κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες, υπότροφους του Ιδρύματος Λεβέντη, που συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο κορυφαίος ποδηλάτης τόνισε για αυτή την εμπειρία, η οποία δεν ήταν η πρώτη για εκείνον μιας και έχει επισκεφθεί ξανά τον ίδιο χώρο λόγω των πολλών επιτυχιών του στο άθλημα που υπηρετεί: «Στα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας πορευόμαστε! Βάζουμε δηλαδή υψηλούς στόχους και προσπαθούμε να τους πετύχουμε, όπως μας παρακίνησε εκείνος. Πάντα πιστοί στο “ευ αγωνίζεσθαι”».

Για τους στόχους που έχει στη συνέχεια υποιστήριξε: «Φέτος ήταν μία πολύ καλή χρονιά για μένα! Κυπελλούχος κόσμου και 4ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! Έχασα το μετάλλιο στις λεπτομέρειες. Πρώτος στην Παγκόσμια Κατάταξη!

Όλα αυτά με ανεβάζουν στην πρώτη θέση στις ατομικές προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εχουμε ακόμη έναν χρόνο Ολυμπιακής πρόκρισης και πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά!

Θέλω να αναδειχθώ ξανά Κυπελλούχος κόσμου. Εχουμε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπροστά μας, έχουμε και τα European Games φέτος στο Μινσκ στα τέλη Ιουνίου. Υπάρχουν πάρα πολλοί αγώνες, πάρα πολλοί στόχοι. Ο μεγάλος, όμως στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και θέλω να διεκδικήσω το Ολυμπιακό μετάλλιο που είναι και το μοναδικό που λείπει από τη συλλογή μου!».