Skip to main content

«Κλείδωσε» την παραμονή του ο Πανιώνιος

Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της Super League ο Πανιώνιος «καθάρισε» με την υπόθεση παραμονή, μετά τη νίκη του με 1-0 επί της ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής.

Το «τρίποντο» αυτό οφείλει η ομάδα του Άκη Μάντζιου σε πολύ μεγάλο βαθμό τη νίκη της στην εξαιρετική εμφάνιση του Μαλέρμπ, ο οποίος όσες φορές χρειάστηκε και ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά έκανε σπουδαίες επεμβάσεις αποσοβώντας την ισοφάριση για λογαριασμό των Θεσσαλών.

Το ματς είχε ρυθμό, πάθος και ένταση από το ξεκίνημά του. Ο Πανιώνιος κατάφερε στην πρώτη αξιόλογη επιθετική του προσπάθεια στην αναμέτρηση να πάρει… κεφάλι στο σκορ με τον Μαξίμοβιτς να ανοίγει το σκορ με ατομική προσπάθεια (1-0).

Δεν το έβαλαν κάτω οι φιλοξενούμενοι και προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα. Πλησίασαν μία ανάσα από το 1-1 στο 29΄, όταν μετά την κεφαλιά του Γκοΐκοβιτς η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Μάλερμπ και έφυγε άουτ!

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με την Λάρισα να προσπαθεί να ισοφαρίσει με όλες τις δυνάμεις της και τους Νεοσμυρνιώτες να προσπαθούν να κλειδώσουν το ματς στην αντεπίθεση.

Ο Μαλέρμπ είπε «όχι» στο τελευταίο 10λεπτο σε βολέ του Μπράλιτς στο 83΄, όταν εκτινάχθηκε στο παραθυράκι του κι έδιωξε σε κόρνερ και τρία λεπτά μετά όταν με υπερένταση έπεσε στη γωνία του κι απομάκρυνε το πλασέ του Κούνιτς.

Ενδιάμεσα στο 84΄ ο Ντουρμισάι έφυγε στην αντεπίθεση για τους γηπεδούχους, αλλά απέναντι στον Κρίστινσον αστόχησε