Skip to main content

Νίκες «ασφαλείας» για ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλωνα Σμύρνης

Με «χρυσή αλλαγή» τον Μπρένερ, που σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε από την Τρίπολη νικώντας 1-0 τον Αστέρα και σταμάτησε το σερί των Αρκάδων, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους, καθώς δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά το δοκάρι έσωσε την εστία του Τσιφτσή.

Αρχικά στο 13ο λεπτό, όταν το ωραίο σουτ του Παμλίδη από το ύψος της περιοχής σταμάτησε στην αριστερή δοκό και ύστερα στο 24΄, όταν ο Ελευθεριάδης από πολύ κοντά «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι αυτή τη φορά!

Το πελοποννησιακό συγκρότημα ήταν άτυχο στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν στο 46ο λεπτό το σουτ του Φερνάντεθ πήγε επίσης στο δοκάρι, με τον Φαμπρίτσιο Μπρένερ να σκοράρει μετά από φάση διαρκείας το γκολ της νίκης, στο 85ο λεπτό.

Ο Αστέρας κατέλαβε την έκτη θέση (42β.) και θα συμμετάσχει στα πλέι οφ, ενώ οι Ηπειρώτες είναι όγδοοι (31β.) καοι ουσιαστικά δεν κινδυνεύουν στα πλέι άουτ.

Ραντεβού στα πλέι άουτ έδωσαν Λαμία κι Ατρόμητος, μετά τη σημερινή «λευκή» ισοπαλία στο «Αθανάσιος Διάκος», με την ομάδα της Φθιώτιδας να καταλαμβάνει την 11η θέση (23β.) και τον Ατρόμητο τη 10η (28β.).

Λίγες ήταν οι ευκαιρίες στο παιχνίδι, με κυριότερη αυτή της Λαμίας, όταν στο 45΄ ο Ντέλετιτς δεν κατάφερε να νικήσει τον Μανδά από το σημείο του πέναλτι, παράβαση που υπέδειξε ο διαιτητής στον Γούτα γι΄ ανατροπή του Καραμάνου στην περιοχή.

Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε στο «Γεώργιος Καμάρας» από τον Παναιτωλικό με 1-0, χάρις σε γκολ του Σλίβκα στο 63΄ σε ένα ματς που είχε αρκετές καλές φάσεις και δυναμική.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έφτασε ανακουφίστηκε βαθμολογικά καθώς έφτασε στους 28 πόντους και κατέλαβε την ένατη θέση, ενώ το συγκρότημα του Αγρινίου παρέμεινε στους 20 κι έχει δύσκολο δρόμο στα πλέι άουτ.