Skip to main content

FIFA: Οι απειλές για το ποδόσφαιρο θέμα σε συνέδριο του ΟΗΕ

Οι απειλές για το ποδόσφαιρο και ο τρόπος αντιμετώπισής τους από τη FIFA αποτέλεσαν το βασικό σημείο αναφοράς στην ομιλία του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, στο 14ο συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για την πρόληψη του εγκλήματος και την ποινική δικαιοσύνη.

«Μέσω του προγράμματος προώθησης της FIFA, παρέχουμε σε καθεμία από τις 211 ομοσπονδίες μας παγκοσμίως έως και πέντε φορές περισσότερες επενδύσεις από ό,τι έλαβαν πριν από το 2016. Αλλά η βασική διαφορά είναι ότι κάθε δολάριο αυτής της επένδυσης συνδέεται με συγκεκριμένες συμβάσεις κι εξωτερικούς ανεξάρτητους ελέγχους σε κάθε χώρα. Η νέα FIFA δεν αφήνει περιθώρια για αδικήματα», υπογράμμισε.

«Στη διάρκεια της πανδημίας εφαρμόσαμε το σχέδιο ανακούφισης της FIFA για την COVID-19, ένα πρωτοφανές ταμείο ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για υποστηρίξουμε το ποδόσφαιρο σε δύσκολες στιγμές», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με άλλες απειλές για την ακεραιότητα του αθλήματος, ο Ινφαντίνο μίλησε για τη χειραγώγηση των αγώνων: «Με τις οικονομικές πιέσεις της πρόσφατης πανδημίας θα πρέπει να παραμείνουμε ακόμη πιο προσεκτικοί από ποτέ για να διασφαλίσουμε ότι όσοι εμπλέκονται σε αγώνες δεν είναι επιρρεπείς στον καθορισμό αποτελεσμάτων».