Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε το απόγευμα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με τους εκπροσώπους FIFA, UEFA και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, με τους οποίους συζήτησε για επιμέρους θέματα του αθλητικού νομοσχεδίου που πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
«Συζητήσαμε για τη βία, για τα “στημένα” παιχνίδια, για τη διαιτησία και την αυτονομία του αθλήματος, που ισχύει σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Εμείς θα στείλουμε τα σχόλιά μας τις επόμενες δέκα ημέρες, ελπίζω δε ότι θα υπάρξει κατανόηση από όλες τις πλευρές για τα θέματα αυτά και για το θέμα της αυτονομίας του ποδοσφαίρου» ήταν η δήλωση του διευθυντή εθνικών ομοσπονδιών της FIFA, Τιερί Ρεζενάς.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, υπογράμμισε ότι «στο επόμενο δεκαήμερο θα επανέλθουμε με τις θέσεις μας, τα ερωτήματά μας και τις προτάσεις μας. Η ομάδα εργασίας έχει μπροστά της 10 ημέρες για να καταλήξει σε όλα τα θέματα, προστατεύοντας πάντοτε το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Πιστεύω ότι θα βρούμε λύσεις. Θέλω να είμαι αισιόδοξος».
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, τόνισε από την πλευρά του ότι «είπαμε τις απόψεις μας για το νόμο και θα τις στείλουμε και γραπτώς. Θα εκφράσουμε τις θέσεις μας για όλα τα άρθρα. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις πάνω σε κάποια ζητήματα, οι οποίες θα εκφραστούν εγγράφως».
Από την πλευρά του ο κ. Κοντονής εκτίμησε ότι «η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και θα υπάρχει συμφωνία μέχρι τις 30 Απριλίου. Όλα πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν με τη συζήτηση και τον διάλογο, αφού όλοι ενδιαφερόμαστε για τα καλό του αθλητισμού και την διασφάλιση της αξιοπιστίας του. Δεν επιθυμούμε ρήξεις και μονομερείς ενέργειες».
Αναφορικά με το εκλογικό σύστημα που ισχύει στην ΕΠΟ και το οποίο ο νέος αθλητικός νόμος, όπως είναι τώρα διατυπωμένος, αλλάζει, ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε πως «συζητήσαμε το θέμα του εκδημοκρατισμού των ομοσπονδιών μέσω της αλλαγής του εκλογικού συστήματος. Αυτό το κάναμε για λόγους διαφάνειας και αξιοπιστίας».
Ακόμη, διευκρίνισε ότι για τα προβλεπόμενα διοικητικά και πειθαρχικά μέρα για τα οποία υπάρχει διαχωρισμός: «Είναι άλλο τα διοικητικά μέτρα και άλλο τα πειθαρχικά μέτρα. Αυτά θα λαμβάνονται από τις ομοσπονδίες. Δεν μπορεί οι ποδοσφαιρικές εταιρείες να μην ελέγχονται από το κράτος Το κράτος δεν μπορεί να απόσχει από δράσεις που γίνονται σε δημόσιους χώρους».