Skip to main content

«Διπλό» παραμονής για τα Γιάννενα στη Λιβαδειά

Την πιο σημαντική νίκη της χρονιάς πανηγύρισε απόψε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που επιβλήθηκε 2-0 του Λεβαδειακού στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, στην εναρκτήρια συνάντηση της 26ης αγωνιστικής και καταδίκασε τους «πράσινους», που παρέμειναν προτελευταίοι.

Η νίκη της ομάδας του Γιάννη Πετράκη αποκτά μεγαλύτερη αξία, καθώς σημειώθηκε ενώ ο «Άγιαξ της Ηπείρου» αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 50ό λεπτό, λόγω της αποβολής του Κάργα, με τα δύο τέρματα να σημειώνονται μετά το αριθμητικό μειονέκτημά της και να είναι έξοχα σε εκτέλεση.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και είχαν δύο σημαντικές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ, στο 15΄ με τον Αθανασιάδη να κάνει κακό τελείωμα και στο 42΄ με τον Κάστρο, που σούταρε στην κίνηση αλλά πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή έδιωξε με προβολή ο Παντελιάδης.

Στο 44΄ ο Λεβαδειακός πέτυχε γκολ, αλλά ο διεθνής διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος το ακύρωσε καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ του Μαρκόφσκι στον Νικολιά και προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Στο 50΄ ο Κάργας πήρε την άγουσα προς τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για φάουλ στον Μαρκόφσκι. Ακόμη κι έτσι, όμως, λίγο αργότερα αλλά το σουτ του Σεργκελασβίλι βρήκε το δοκάρι του Μπάγιτς και οι γηπεδούχοι «σώθηκαν», για να χάσουν πάντως μεγάλη ευκαιρία στο 64΄, όταν ο αμαρκάριστος Ζησόπουλος έκανε κάκιστο σουτ από το ύψος του πέναλτι!

Στο 77΄ ο Αντιλέχου προσπάθησε να επιστρέψει την μπάλα στον Μπαγίς, αλλά παρενέβη ο Νικολιάς, την έκλεψε και με έξοχο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μάνος, με απίθανο ανάποδο σουτ, διασφάλισε το «διπλό σωτηρίας» των Ηπειρωτών.