Skip to main content

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Euroleague

(KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύθηκαν την δύναμη της έδρας και επικράτησαν επί των «πρασίνων» στο ΣΕΦ με 86-80

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο Ολυμπιακός(19-10) ήταν ο νικητής στο μεγάλο ντέρμπι της 30ης αγωνιστικής της Euroleague, καθώς επικράτησε επί του Παναθηναϊκού(16-14) με 86-80.

Στη πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος, πόνεσε τον Παναθηναϊκό μέσα στη ρακέτα με τον εξαιρετικό Μιλουτίνοφ και με πολύ καλή άμυνα είχε τον έλεγχο του ματς, προηγούμενος στο 10′ με 20-13.  Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, έτρεξε ένα σερί 9-2 και ξέφυγε στο +16, 31-15 στο 14′. Οι Πειραιώτες με λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ πήγαν στα αποδυτήρια, όντας μπροστά στο σκορ με 40-29.

Το «τριφύλλι» έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να μειώσει γρήγορα στο -5, 42-37. Στο 23′ αλλά ο Ολυμπιακός ξαναπήγε άμεσα την διαφορά στο +10, 49-39 για να έρθει άμεση απάντηση των «πρασίνων» με δύο τρίποντα για το 49-45 στο 25′. Το παιχνίδι από ρόλο για έναν, έγινε το ντέρμπι που αναμέναμε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο 29′, το σκορ ήταν 54-52 και 58-56 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στη τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί μια διαφορά τεσσάρων-πέντε πόντων(70-66) μέχρι και πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα «ερυθρόλευκο» σερί πέντε πόντων που οδήγησε στο 75-66 για τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα μέχρι και ένα λεπτό πριν το φινάλε, με διαφορά ασφαλείας, στο 81-75. Οι γηπεδούχοι κράτησαν μέχρι τέλους παρά την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να επιστρέψει και πήραν την νίκη με 86-80.

Για τους νικητές κορυφαίοι ήταν οι Μιλουτίνοφ(12 πόντοι), Ντόρσεϊ(13 πόντοι) Νιλικίνα(10 πόντοι), Ζόσεφ(10 πόντοι) και Γουόρντ(10 πόντοι).

Ο Ναν με 20 πόντους, ο Χουάντσο με 14, ο Όσμαν με 14 και ο Χέιζ-Ντέιβις με 12 ξεχώρισαν για τους ηττημένους.

Tα δεκάλεπτα: 20-13, 40-29, 58-56, 86-80.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.