Skip to main content

Επιστρέφει στην Πορτογαλία η Φόρμουλα

Το σιρκουί του Πορτιμάο, φιλοξένησε για τελευταία φορά αγώνα της Φόρμουλα Ένα το 2021

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η Φόρμουλα Ένα ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στην Πορτογαλία το 2027 και το 2028, στο πλαίσιο διετούς συμφωνίας με την κυβέρνηση, τον φορέα τουρισμού της χώρας και τον promoter του αγώνα.

Το σιρκουί «Autódromo Internacional do Algarve», γνωστότερο ως Πορτιμάο, φιλοξένησε για τελευταία φορά γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα το 2020 και το 2021 και ήταν μια από τις πίστες-«κλειδιά» στην επιστροφή του σπορ στους αγώνες στην διάρκεια της πανδημίας της Covid-19.

Ευρισκόμενη στο θέρετρο Αλγκάρβε, νότια της Πορτογαλίας, η πίστα των 4,6 χιλιομέτρων αποτελεί μια τεχνική πρόκληση για τους οδηγούς, με δραματικές υψομετρικές αλλαγές που κορυφώνονται με μια «βουτιά» στην τελευταία (δεξιά) στροφή, η οποία οδηγεί στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.