Skip to main content

«Πόλεμος» Ομοσπονδίας – Μπαρτσελόνα για τον Γιαμάλ

REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Ο 18χρονος κλήθηκε στην Εθνική ομάδα αλλά υποβλήθηκε σε επέμβαση στη Βαρκελώνη τη Δευτέρα, εν αγνοία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο Λαμίν Γιαμάλ θα χάσει τους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας εναντίον Γεωργίας και Τουρκίας, καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα στη βουβωνική χώρα.

Ο 18χρονος άσος κλήθηκε στην Εθνική ομάδα την περασμένη εβδομάδα, αλλά υποβλήθηκε σε μια μικρή επέμβαση στη Βαρκελώνη τη Δευτέρα, εν αγνοία της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF), για να προσπαθήσει να διορθώσει το πρόβλημα.

Η RFEF δήλωσε «έκπληκτη» από την απόφαση του συλλόγου να μην την ενημερώσει για την κατάσταση, αλλά αποδέχεται ότι ο Γιαμάλ χρειάζεται 7-10 ημέρες ανάπαυσης και ως εκ τούτου του επέτρεψε να επιστρέψει στη Βαρκελώνη.

«Αυτή η διαδικασία πραγματοποιήθηκε χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση στο ιατρικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας, το οποίο έμαθε για τις λεπτομέρειες μόνο μέσω μιας έκθεσης που ελήφθη στις 10:40 μ.μ. τη Δευτέρα, η οποία ανέφερε ιατρική σύσταση για ανάπαυση για 7-10 ημέρες», ανέφερε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

«Λόγω αυτής της κατάστασης και δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία του παίκτη ανά πάσα στιγμή, η RFEF έλαβε την απόφαση να αποδεσμεύσει τον παίκτη από την ομάδα».

Ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας, Λουίς ντε λα Φουέντε, εξέφρασε αργότερα την έκπληξή του για το πώς η Μπαρτσελόνα χειρίστηκε την κατάσταση.

«Υπάρχουν διαδικασίες που συμβαίνουν εκτός της RFEF, έτσι συμβαίνει, έτσι είναι τα πράγματα και πρέπει να το αποδεχτούμε», δήλωσε στο RNE.

«Αλλά δεν έχω ξαναζήσει μια τέτοια κατάσταση. Δεν νομίζω ότι είναι πολύ φυσιολογικό. Φυσικά και με εξέπληξε, όπως και όλους τους άλλους».

«Δεν ακούς τίποτα, δεν ξέρεις καμία λεπτομέρεια, και επιμένω, όταν πρόκειται για θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης… μένεις έκπληκτος», συμπλήρωσε ο τεχνικός της «Ρόχα».

Είναι το τελευταίο κεφάλαιο σε μια ιστορία συλλόγου εναντίον Εθνικής που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, όταν ο Γιαμάλ επέστρεψε για πρώτη φορά από τις διεθνείς υποχρεώσεις με το πρόβλημα.

Τότε, ο προπονητής του στην Μπαρτσελόνα, Χάνσι Φλικ, κατηγόρησε την Ισπανία ότι δεν φρόντιζε σωστά τους παίκτες της, προκαλώντας μια μικρή διαμάχη με τον Ντε Λα Φουέντε, ο οποίος είπε ότι δεν ενδιαφερόταν για τα παράπονα του Γερμανού προπονητή.

Στη θέση του Γιαμάλ κλήθηκε ο επιθετικός της Ράγιο Βαγιεκάνο, Χόρχε ντε Φρούτος, καθώς η Ισπανία προσπαθεί να εξασφαλίσει τη θέση της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου καλοκαιριού.

Οι Ίβηρες θα εξασφαλίσουν αυτόματη πρόκριση στα τελικά με τέσσερις βαθμούς από τους αγώνες τους εναντίον Γεωργίας και Τουρκίας, αλλά θα μπορούσαν επίσης να προκριθούν με λιγότερους βαθμούς, εάν η Τουρκία δεν νικήσει τη Βουλγαρία.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.