Skip to main content

«Διπλό» και περιμένει το ντέρμπι της Μαδρίτης η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα έκανε το καθήκον της στην Παμπλόνα και, πλέον, περιμένει το αποτέλεσμα του μεγάλου ντέρμπι της Κυριακής (7/03) ανάμεσα στην πρωτοπόρο Ατλέτικο και την τρίτη της κατάταξης Ρεάλ, προκειμένου να μάθει εάν θα μειώσει την απόσταση από τους «ροχιμπλάνκος» ή, όχι.

Επί ττου παρόντος, η «Μπαρτσα» μετά το 2-0 επί της Οσασούνα μείωσε στο -2 από την κορυφή, αλλά όπως προαναφέρθηκε εκκρεμεί το μεγάλο ματς της 26ης αγωνιστικής της La Liga, ενώ η Ατλέτικο έχει ένα επιπλέον ματς λιγότερο από τους Καταλανούς.

Με το «τρίποντο» επί της Οσασούνα η «Μπάρτσα» διεύρυνε σε 16 ματς το αήττητο ρεκόρ της στο πρωτάθλημα (έχει να χάσει από τις 5/12 και το 2-1 από την Κάντιθ).

Ο Ζόρντι Άλμπα άνοιξε το σκορ στο 30΄, ενώ ο Μορίμπα διαμόρφωσε στο 83΄ το τελικό 2-0, με τον Λιονέλ Μέσι να μη βρίσκει δίχτυα απόψε, αλλά να βγάζει τις ασίστ και στα δύο γκολ της Μπαρτσελόνα.

Με το αποψινό «διπλό» οι Καταλανοί συνεχίζουν να κάνουν όνειρα για νταμπλ, καθώς και στο Κύπελλο Ισπανίας εξασφάλισαν μία θέση στον τελικό, μετά τη δραματική πρόκρισή τους στην παράταση επί της Σεβίλης την περασμένη Τετάρτη (3-0).

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Βαλένθια-Βιγιαρεάλ               2-1
(86΄πεν. Σολέρ, 90΄+2 Γουέδες – 40΄πεν. Μορένο)
Βαγιαδολίδ-Χετάφε                2-1
(14′ Πλάνο, 24′ Βάισμαν-37′ Μάτα)
Έλτσε-Σεβίλη                     2-1
(70′ Γκούτι, 76′ Καρίγιο-90′ Ντε Γιονγκ)
Κάντιθ-Εϊμπαρ                    1-0
(40′ Νεγρέδο)
Οσασούνα-Μπαρτσελόνα             0-2
(30΄ Άλμπα, 83΄ Μορίμπα)