Μετά την αναμέτρηση στο UEFA Nations League νωρίτερα φέτος, η Σκωτία και η Ελλάδα ανταμώνουν ξανά στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 την Πέμπτη το βράδυ (9/10, 21:45).
Οι δύο ομάδες συμμετέχουν στον Γ΄ Όμιλο με τη Δανία και τη Λευκορωσία, κι αυτή τη στιγμή τις χωρίζει μόλις ένας βαθμός μετά από δύο αγώνες. Η Σκωτία διεκδικεί την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά από το 1988 κι έχει ξεκινήσει αήττητη τα προκριματικά του 2026, με ισοπαλία (0-0) στην Κοπεγχάγη και νίκη στη Λευκορωσία.
Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την ίδια ομάδα που νίκησε με συνολικό σκορ 3-1 στα πλέι οφ του Nations League τον Μάρτιο.
Ήταν η πρώτη από τις τέσσερις συνεχείς νίκες για τους «γαλανόλευκους» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε όλες τις διοργανώσεις, στις οποίες σκόραραν συνολικά 17 γκολ, πετυχαίνοντας πέντε από αυτά στη νίκη με 5-1 επί της Λευκορωσίας στον εναρκτήριο αγώνα του Γ΄ Ομίλου, τον περασμένο μήνα.
Ωστόσο, η Ελλάδα επέστρεψε στη γη μόλις τρεις ημέρες αργότερα, όταν υπέστη ήττα με 3-0 εντός έδρας από τη Δανία για τη δεύτερη αγωνιστική. Η ελληνική ομάδα, 40ή στον κόσμο, επιδιώκει να προκριθεί στο πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο από το 2014.