Τέσσερις θέσεις κέρδισε η Εθνική Ανδρών στα power rankings της FIBA, μετά την ολοκλήρωση των επίσημων φιλικών προετοιμασίας των ομάδων για το Ευρωμπάσκετ 2025, που ξεκινά σήμερα, 27 Αυγούστου.
Από την 8η θέση, η Ελλάδα ανέβηκε στην 4η, ενισχύοντας το κύρος και τις προσδοκίες για την παρουσία της στη διοργάνωση.
Στην κορυφή της κατάταξης παραμένει η Σερβία, ακολουθεί η Γερμανία στη 2η θέση και η Γαλλία στην 3η. Πίσω από την Εθνική, στην 5η θέση βρίσκεται η Λιθουανία, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά: Τουρκία, Λετονία, Ιταλία, Φινλανδία και Ισπανία.
Ο όμιλος της Ελλάδας
Η Εθνική συμμετέχει σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει:
- Ισπανία
- Ιταλία
- Γεωργία
- Βοσνία-Ερζεγοβίνη
- Κύπρο
Το πρόγραμμα των αγώνων
- Πέμπτη 28 Αυγούστου: Ελλάδα – Ιταλία (21:30, Novasports Start & ΕΡΤ News)
- Σάββατο 30 Αυγούστου: Κύπρος – Ελλάδα (18:15, Novasports Start & ΕΡΤ1)
- Κυριακή 31 Αυγούστου: Γεωργία – Ελλάδα (15:00, Novasports Start & ΕΡΤ News)
- Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου: Ελλάδα – Βοσνία & Ερζεγοβίνη (15:00, Novasports Start & ΕΡΤ)
- Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου: Ισπανία – Ελλάδα (21:30 Novasports Start & ΕΡΤ)
Προτιμώμενη πηγή στην Google
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












