Skip to main content

Μπιτς βόλεϊ: Πρώτο παγκόσμιο τουρνουά μετά από 548 ημέρες για Αρβανίτη – Καραγκούνη

Στο δρόμο για το Κατάρ βρίσκονται Βίκυ Αρβανίτη και Πένυ Καραγκούνη με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τίε Σαντάνα, προκειμένου η Εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ να λάβει μέρος στο τουρνουά τεσσάρων αστεριών της F.I.V.B., στο πλαίσιο του World Tour.

Πέρασαν 548 ημέρες από την τελευταία φορά που οι Αρβανίτη, Καραγκούνη έπαιξαν σε παγκόσμιο τουρνουά, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της Αρβανίτη στον αχίλλειο (Οκτώβριος 2019) και την ακύρωση όλων των διοργανώσεων, λόγω της πανδημίας.

Η τελευταία διοργάνωση που συμμετείχε η Εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ ήταν στα τελικά του World Tour στη Ρώμη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2019.

Αρβανίτη και Καραγκούνη βρίσκονται στο Νο 5 των προκριματικών. Θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους τη Δευτέρα 8 Μαρτίου και υπάρχει αισιοδοξία για μία καλή πορεία, στη πρώτη τους διοργάνωση μετά από 1,5 χρόνο.

Οι δύο αθλήτριες και ο ομοσπονδιακός προπονητής πραγματοποίησαν τεστ COVID-19 πριν την αναχώρησή τους από την Αθήνα, ενώ με την άφιξή τους στο Κατάρ θα υποβληθούν σε νέο τεστ και υποχρεωτικά θα μείνουν για 24 ώρες καραντίνα.

Οι διοργανωτές, σε συνεργασία με την F.I.V.B., δημιούργησαν ειδικό συγκρότημα στο ξενοδοχείο για τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους.

Με την πρόκριση για το Τόκιο ακόμα ανοικτή, Βίκυ Αρβανίτη και Πένυ Καραγκούνη περιμένουν την ανακοίνωση της F.I.V.B. για το φετινό καλαντάρι του World Tour, ενώ ως χώρα η Ελλάδα προκρίθηκε στη Β’ φάση του Continental Cup, που θα διεξαχθεί τον Μάιο.