Skip to main content

Europa League: Θρίαμβοι για Λίβερπουλ και Μπράγκα

Η Λίβερπουλ άφησε εκτός συνέχειας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς το 2-0 του «Άνφιλντ» αποδείχθηκε πανίσχυρο στήριγμα και οδήγησε την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στα προημιτελικά.

Οι γηπεδούχοι φάνηκε ότι μπορούν να κάνουν κάτι όταν προηγήθηκαν με το πέναλτι του Άντονι Μαρσιάλ στο 32ο λεπτό, αλλά με τη λήξη του ημιχρόνου ο Φιλίπε Κουτίνιο ισοφάρισε με εκπληκτικό γκολ και το «Όλντ Τράφορντ» σίγησε.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ προκρίθηκε με δύο νίκες απέναντι στην Τότεναμ, με τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να σκοράρει τόσο στο πρώτο ματς, στο 3-0 της Γερμανίας, όσο και απόψε που σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του (24΄, 71΄) στο 2-1, που διαμόρφωσε στο 74ο λεπτό ο Σον.

Η Σεβίλη τελείωσε με την πρόκριση απέναντι στη Βασιλεία από το πρώτο ημίχρονο, όταν οι Ραμί (35΄) και Γκαμεϊρό (44΄, 45΄) διαμόρφωσαν το τελικό 3-0 (0-0 ο αγώνας στην Ελβετία), ενώ στις Βρυξέλλες ο Εντουάρντο σκόραρε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη των καθυστερήσεων το μοναδικό γκολ στο ματς της Σαχτάρ Ντόνετσκ με την Άντερλεχτ.

Οι Ουκρανοί προκρίθηκαν με δύο νίκες, αφού είχαν και το 3-1 στο «Ολιμπίσκι», ενώ στο πιο… επεισοδιακό παιχνίδι της φάσης των «16» η Μπράγκα συνέτριψε με 4-1 στην Πορτογαλία τη Φενέρμπαχτσε και υπερκάλυψε το 0-1 της Κωνσταντινούπολης.

Ο Κόκα ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα μόλις στο 11ο λεπτό, αλλά στο 45΄ ο Αλπέρ Ποτούκ ισοφάρισε. Ο τεχνικός της Φενέρ, Βίτορ Περέιρα, φόρτωσε με εκνευρισμό τους παίκτες του πριν αποβληθεί, για να αποδειχθεί καθοριστικός στη συνέχεια ο Κροάτης διαιτητής Ιβάν Μπέμπεκ.

Στο 66ο λεπτό ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι που δεν υπήρχε και απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Μεμέτ Τοπάλ, για να γράψει το 2-1 από τα 11 μέτρα ο Τζόσουα. Στο 74΄ ο Στοϊλίκοβιτς έκανε το 3-1 και στο 83΄ ο Ράφα Σίλβα το 4-1, για να χαλάσει το παιχνίδι στη συνέχεια και να αποβληθούν ακόμη οι Ποτούκ και Βολκάν Τσεν.

Η οκτάδα των προημιτελικών: Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ, Σεβίλη, Βιγιαρεάλ, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μπράγκα, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σπάρτα Πράγας.