Skip to main content

Super League: Τρία στα τρία ο Πλατανιάς στα Χανιά

Την τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη και 2η μέσα στο 2017 πέτυχε ο Πλατανιάς, αυτή την φορά επί της ΑΕΛ με 3-2, για την 2η αγωνιστική (εξ αναβολής) της Super League.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου μετά το «τρίποντο» επί του Παναθηναϊκού πριν από τρεις ημέρες και αυτό επί του Ατρόμητου  στα τέλη του 2016, κατάφερε να «ντουμπλάρει» τις νίκες της και να ξεφύγει ακόμη περισσότερο από τις επικίνδυνες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Πάλεψε το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη, αλλά έμεινε σε ένα ακόμη εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη (5 ήττες, 2 ισοπαλίες).

Το ματς στο γήπεδο των Περιβολίων ξεκίνησε κανονικά παρά το γεγονός ότι το χιόνι είχε καλύψει αρκετά σημεία του γηπέδου και σαφώς οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικότερες. Ο διαιτητής, Ευαγγέλου, όμως, αφού εξέτασε προσεκτικά το τερέν αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά η αναμέτρηση.

Παρά το τσουχτερό κρύο, Πλατανιάς και ΑΕΛ μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Κι αν κρίνει κανείς από τις αντίξοες συνθήκες που συνάντησαν στο πρώτο 45λεπτο τα κατάφεραν πολύ καλά. Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο 16΄, με τον νεοαποκτηθέντα Λευκορώσο, Σίγκνεβιτς να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Στο 29΄ ο Ξενοδόχοβ απόκρουσε το σουτ του Γιορέντε από το ύψος της περιοχής και στο 45΄ ακριβώς οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν. Σε ένα κομβικό σημείο του παιχνιδιού ο Μουνάφο κατάφερε να πετύχει το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Πλατανιά μετά από το γύρισμα του Αποστολόπουλου και να στείλει την ομάδα του με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια (1-0).

Τις βάσεις για το δεύτερο σερί «τρίποντο» του Πλατανιά έβαλε στο 54΄ ο Πριντέτα με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Γιορέντε. Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να πανηγυρίσουν οι γηπεδούχοι το δεύτερο τέρμα τους και η ΑΕΛ ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Από το σουτ του Ικάουνιεκς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπανανά και ο διαιτητής Ευαγγέλου υπέδειξε το πέναλτι για τους Θεσσαλούς. Ο Ναζλίδης εκτέλεσε ψύχραιμα και οι «βυσσινί» μείωσαν σε 2-1 στο 59΄. Ήταν το 6ο γκολ του επιθετικού της Λάρισας στο πρωτάθλημα, τρίτο από την «ασβεστένια βούλα» σε ισάριθμες εκτελέσεις.

Το ματς «άνοιξε» για τα καλά στη συνέχεια, καθώς η Λάρισα βγήκε στην επίθεση για να ισοφαρίσει κι ως εκ τούτου τα κενά που υπήρχαν στην άμυνά της ήταν μεγαλύτερα. Έτσι στο 76΄ ο Μανούσος, μετά την εξαιρετική πάσα του Ντεβέσα κι αφού απέφυγε τον Φατιόν πλάσαρε υποδειγματικά τον Ξενοδόχοβ (3-1).

Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-2 πάλι με τον Ναζλίδη, αλλά τελικά δεν απέφυγαν την ήττα.