Skip to main content

Σούπερ Λίγκα: Βήμα παραμονής ο Λεβαδειακός, 3-0, την Καλλονή

Το τρίτο διαδοχικό «τρίποντο» πανηγύρισε ο Λεβαδειακός, αυτή την φορά επί της, ουσιαστικά, «αδιάφορης» Καλλονής με 3-0, στο πλαίσιο της εξ αναβολής 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μετά το «διπλό» στα Χανιά επί του Πλατανιά και την επικράτηση στα… χαρτιά επί της Νίκης Βόλου, η ομάδα του Άκη Μάντζιου «καθάρισε» από το πρώτο κιόλας ημίχρονο το παιχνίδι με την Καλλονή και με την τρίτη σερί επιτυχία της απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Λεβαδειακός μπήκε καλύτερα στο ματς και αφού απείλησε στο 13΄ με το Μάντζιο, το σουτ του οποίου απόκρουσε ο Χογκ, τέσσερα λεπτά μετά βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ.

Μετά από το γύρισμα του Μάντζιου, ο Μπουσταμάντε με κεφαλιά έβαλε μπροστά τους Βοιωτούς. Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι ανέβασαν… στροφές με αποτέλεσμα μέχρι το κλείσιμο του πρώτου μέρους να πετύχουν άλλα δύο γκολ και να «κλειδώσουν» ουσιαστικά το «τρίποντο».

Με τον ίδιο τρόπο (κεφαλιά) μπήκε και το δεύτερο τέρμα του Λεβαδειακού, αυτή την φορά με σκόρερ το Μάντζιο στο 29΄. Το «Βατερλό» της Καλλονής στο διάστημα αυτό «σφραγίστηκε» με το αυτογκόλ του Πετρόπουλου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Έχοντας σκορ… ασφαλείας στις αποσκευές του, ο Λεβαδειακός διαχειρίστηκε άριστα το ματς στο δεύτερο ημίχρονο και δεν κινδύνευσε καθόλου από την Καλλονή, οι παίκτες της οποίας προσπάθησαν να μειώσουν χωρίς να τα καταφέρουν.

Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου στο β΄ 45λεπτο έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες στο 50΄ και 60΄ με το Μανούσο να αστοχεί απέναντι από το Σηφάκη, ενώ δέκα λεπτά μετά ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού έκανε σωτήρια επέμβαση στο πλασέ του Πετρόπουλου.