Skip to main content

Πήρε ανάσα με Πινακά η ΑΕΛ

Επιστροφή στις εντός έδρας νίκες ύστερα από 8 μήνες (!) για την ΑΕΛ, που επιβλήθηκε με 1-0 το Παναιτωλικού στο ντέρμπι του… βυθού (24η αγωνιστική) και πήρε βαθιά ανάσα ενόψει των πλέι άουτ.

Ταυτόχρονα, οι «βυσσινί» ξανασηεμίωσαν νίκη στο πρωτάθλημα ύστερα από 16 αγωνιστικές, καθώς η προηγούμενη ήταν στα Γιάννενα, στον πρώτο γύρο.

Οι Θεσσαλοί ξεκίνησαν δυνατά, όμως ο Παναιτωλικός έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ, όταν από γύρισμα του Ντάλσιο ο Ταχάρ προσπάθησε με τακουνάκι να παραβιάσει την εστία της ΑΕΛ, αλλά ο Νάγκι μπλόκαρε.

Στο 37΄ η ΑΕΛ πήρε προβάδισμα με ένα υπέροχο τέρμα του πρώτου σκόρερ της, Δημήτρη Πινακά. Ο Μπεν Χατίρα τροφοδότησε με το κεφάλι τον Ακούνια, ο οποίος έστρωσε την μπάλα στον Πινακά, που με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 1-0.

Στο 63΄ οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να φτάσουν στο δεύτερο γκολ, όταν από πολύ γρήγορη αντεπίθεση ο Νικολιάς γύρισε προς τον Ακούνια, ο οποίος δεν πρόλαβε για εκατοστά να σπρώξει τη μπάλα προς την εστία του Μελίσσα.

Στο 71΄ ο Καρέλης βρήκε χώρο για να απειλήσει με ένα σουτ εκτός περιοχής, όμως το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ, στην τελευταία καλή στιγμή των φιλοξενούμενων και του αγώνα.