Skip to main content

«Επαγγελματική» νίκη ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον Εργοτέλη

Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι απλά, αφού σχεδόν πάντοτε νικήτρια αναδεικνύεται η καλύτερη ομάδα. Αυτό συνέβη και στο Παγκρήτιο στάδιο, όπου ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος του Εργοτέλη, επικράτησε με 2-0 στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής και κατάκτησε την έκτη εκτός έδρας νίκη στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Με την απόφαση της έφεσης για την αφαίρεση βαθμών στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να εκκρεμεί, οι «πράσινοι» πέρασαν στην πρώτη θέση της Σούπερ Λίγκας (61 – 58), αλλά με δύο παιχνίδια περισσότερα από τους «ερυθρόλευκους» και υπό την προϋπόθεση ότι η αρχική ποινή για το -3 θα ανατραπεί, κάτι που πάντως θεωρείται πολύ δύσκολο.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 31ο λεπτό με τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή τους, τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος δέχθηκε τη μεταβίβαση του Κλωναρίδη και τελείωσε εξαιρετικά τη φάση, καθώς ο Ρέντζας δεν κατόρθωσε να ανακόψει την πάσα προς τον σκόρερ, παρότι είχε καλή τοποθέτηση.

Στο 37ο λεπτό ο τερματοφύλακας Σαράνοφ αντικαταστάθηκε από τον Καβουσάκη λόγω τραυματισμού, με τον νεοεισελθόντα να δέχεται το δεύτερο γκολ στο 40΄ σε φάση που φέρει ακέραιη την ευθύνη, αφού στο μακρινό φαλτσαριστό σουτ του Ατζαγκούν δεν είχε καλή τοποθέτηση.

Η διαμόρφωση του σκορ και η ανικανότητα των γηπεδούχων να απειλήσουν ουσιαστικά τον Στιλ, αφού παρά τη βελτίωση στο δεύτερο ημίχρονο και την καλή κυκλοφορία έκαναν εύκολα το λάθος, είχε ως αποτέλεσμα ένα από τα πιο ανιαρά 45λεπτα στο φετινό πρωτάθλημα.

Η μοναδική αξιόλογη στιγμή ήταν μια προσπάθεια του Ατζαγκούν στο 62΄, αλλά το τεχνικό σουτ του Νιγηριανού εξουδετέρωσε ο Καβουσάκης, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει επίσης και σε σουτ του Νίνη στο 87΄. Με την ήττα ο Εργοτέλης έμεινε στους 25 βαθμούς και τη 15η θέση, δηλαδή στη ζώνη του υποβιβασμού, τον οποίο αν θέλει να αποφύγει πρέπει να κοπιάσει πολύ περισσότερο ως τη λήξη του πρωταθλήματος.