Skip to main content

«Διπλά» πρόκρισης για τους «8» από Σίτι και Ρεάλ

Μάντσεστερ Σίτι (περισσότερο) και Ρεάλ Μαδρίτης έκαναν το μεγάλο βήμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, μετά τις εκτός έδρας νίκες τους επί των Γκλάντμπαχ με 2-0 και Αταλάντα με 1-0.

Οι «πολίτες» δεν σταμάτησαν ούτε στη Βουδαπέστη, καθώς ήταν το «Φέρεντς Πούσκας» που φιλοξένησε την αναμέτρηση με το γερμανικό συγκρότημα και ουσιαστικά έδωσαν τυπικό χαρακτήρα στη ρεβάνς του «Έτιχαντ», στις 16 Μαρτίου.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα με το πέμπτο τέρμα του το 2021 (ήδη δύο περισσότερα από όσα πέτυχε πέρυσι) έδωσε προβάδισμα στους Άγγλους στο 29΄, για να «κλείσει» το σκορ ο Γκαμπριέλ Ζεσούς στο 65΄.

Να σημειωθεί πως αυτό ήταν το 15ο παιχνίδι στα τελευταία 18 που η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές. 

Στο Μπέργκαμο, η (τραβηγμένη) αποβολή του Φρόιλερ στο 17΄ και η αναγκαστική αλλαγή του Ζαπάτα στο 30΄ βοήθησαν τη Ρεάλ να φύγει νικήτρια με 1-0 απέναντι στην Αταλάντα.

Οι «μπεργκαμάσκι» κρατούσαν την ισοπαλία ως το 86΄, χάρις στις εξαιρετικές αποκρούσεις του Γκολίνι, αλλά στο σημείο εκείνο σκόραρε ο Μεντί κι έχρισε την ομάδα του μέγα φαβορί για την πρόκριση, ενόψει της ρεβάνς στις 16 Μαρτίου στο «Αλφρέδο ντι Στέφανο».