Skip to main content

Η Σφιόντεκ αποσύρθηκε από το τουρνουά του Βερολίνου

REUTERS/Lisi Niesner

Η Νο1 αθλήτρια της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις θέλει να ξεκουραστεί ενόψει του επόμενου μεγάλου στόχου της στο Wimbledon

Η Ίγκα Σφιόντεκ αποσύρθηκε από το Ecotrans Ladies Open στο Βερολίνο, επικαλούμενη «συνολική σωματική και πνευματική κόπωση, μετά από έντονες εννέα εβδομάδες».

Το τουρνουά του χλοοτάπητα, που ξεκινά στις 15 Ιουνίου, δημοσίευσε τη δήλωση από το Νο 1 του κόσμου στο Χ, στον απόηχο της κατάκτησης του τρίτου τίτλου της στο Γαλλικό Όπεν μέσα σε τρία χρόνια εναντίον της Τζασμίνε Παολίνι, το Σάββατο.

Η Σφιόντεκ είπε ότι πρέπει να αποσυρθεί «για να ξεκουραστεί και να ανακάμψει», έχοντας παίξει τέσσερα τουρνουά και κερδίζοντας τα τρία σε Μαδρίτη, Ρώμη και Παρίσι, ενώ έφτασε στον ημιτελικό στη Στουτγάρδη.

Η Πολωνέζα τενίστρια δεν είναι ούτε στη λίστα συμμετοχής για το Bad Homburg Open στο Αμβούργο, το οποίο ξεκινά στις 23 Ιουνίου και στο οποίο έφτασε στον ημιτελικό πέρυσι, πριν αποσυρθεί με τροφική δηλητηρίαση. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα ότι δεν θα παίξει κανένα ανταγωνιστικό τένις στο χορτάρι πριν ξεκινήσει το Wimbledon, την 1η Ιουλίου.

Η Σφιόντεκ έφτασε στον προημιτελικό στο All England Club πέρυσι, χάνοντας από την Ελίνα Σβιτολίνα.