Skip to main content

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε τον Φλικ

REUTERS/Lisi Niesner/File Photo

Ο Γερμανός πρώην προπονητής της Μπάγερν και της Εθνικής ομάδας αντικατέστησε τον θρύλο των «Μπλαουγκράνα», Τσάβι Ερνάντεθ

Ο Χάνσι Φλικ είναι ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα έως το 2026, διαδεχόμενος στον πάγκο των Καταλανών τον Τσάβι, του οποίου το συμβόλαιο λύθηκε.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο X (πρώην Twitter), η Μπαρτσελόνα επισημοποίησε την υπογραφή του Γερμανού τεχνικού. Πρώην προπονητής της Μπάγερν Μονάχου (2019-2021), με την οποία κατέκτησε έξι τίτλους το 2019-2020 και της Εθνικής Γερμανίας (2021-2023), υπέγραψε διετές συμβόλαιο.

Σύμφωνα με τα καταλανικά μέσα ενημέρωσης ο Φλικ συμφώνησε να μειώσει τον μισθό του σε περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, μείωση που εν μέρει αντισταθμίζεται από μπόνους, για να προσαρμοστεί στη δύσκολη λογιστική κατάσταση της νέας ομάδας του.

Το έργο του πάντως θα είναι δύσκολο, καθώς θα πρέπει να οδηγήσει στην επιτυχία έναν σύλλογο που αντιμετωπίζει αθλητικές και οικονομικές δυσκολίες εδώ κι αρκετές σεζόν.

Οι Καταλανοί στέφθηκαν πρωταθλητές πρωταθλητές Ισπανίας μόνο μία φορά στα πέντε τελευταία χρόνια, ενώ αποτυγχάνουν διαρκώς στο Champions League από το 2019.

Αναγκασμένος να περιορίσει τις δαπάνες του για να μειώσει ένα δυσβάσταχτο χρέος, ο σύλλογος είναι επίσης πολύ περιορισμένος στη μεταγραφική αγορά.

Ο Γερμανός διαδέχεται τον Τσάβι Ερνάντεθ, θρύλο της «Μπάρτσα» που ήταν επικεφαλής της ομάδας από τον Νοέμβριο του 2021. Νικητής της La Liga το 2023, ανακοίνωσε την αποχώρησή του τον Ιανουάριο, πριν αναστρέψει την απόφασή του, αλλά κατέληξε να φύγει από τον σύλλογο στο τέλος μιας σεζόν χωρίς τρόπαιο.

Η αποχώρησή του, κατόπιν διαπραγμάτευσης με τη διοίκηση, επιβεβαιώθηκε με δελτίο Τύπου λίγα λεπτά πριν την ανακοίνωση του διαδόχου του.

naftemporiki.gr