Skip to main content

Ευρωλίγκα: Η ώρα της αλήθειας…

Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης θα διεκδικήσουν απόψε στο Βερολίνο την κορυφή της Ευρώπης

Η στιγμή για την οποία Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης μόχθησαν μια ολόκληρη περίοδο στην Ευρώπη έφτασε… Στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, στην Uber Arena του Βερολίνου, θα δοθεί το εναρκτήριο τζάμπολ για τον τελικό της Ευρωλίγκας.

Αντιμέτωπες στον καταληκτικό αγώνα οι δύο ομάδες που κατάκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης, με την «Βασίλισσα» να πέφτει πρώτη στο νήμα ύστερα από μια φρενήρη πορεία και τους «πράσινους» να την ακολουθούν.

Η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει τον έβδομο τίτλο της στο θεσμό και η Ρεάλ να τους αυξήσει σε 12, κάνοντας το back to back και διατηρώντας το κεκτημένο της από την περυσινή σεζόν.

Προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν σε ένα μονό παιχνίδι, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για δύο τόσο καλές ομάδες που διαθέτουν παίκτες με κλάση και προσωπικότητα.

Σε ατομικό επίπεδο, με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η τακτική του Εργκίν Αταμάν απέναντι στον τομέα που υπάρχει ξεκάθαρο προβάδισμα των Μαδριλένων: τους ψηλούς.

Ο Λεσόρ κάνει καταπληκτική χρονιά και είναι υποψήφιος MVP του Φάιναλ-4, αλλά θα έχει δύσκολη αποστολή απέναντι στον γίγαντα Ταβάρες, τον οποίο έρχεται να υποστηρίξει o Πουαριέ.

Στην περιφέρεια υπάρχει ισορροπία με Σλούκα, Ναν, Γκραντ απέναντι σε Καμπάτσο, Ροντρίγκεθ, Γιουλ, ενώ οι φόργουορντ του «τριφυλλιού» θα έχουν επίσης πολλή δουλειά με αντίπαλους τους Χεζόνια, Μούσα και Γιαμπουσέλε.