Skip to main content

Τελικός Κυπέλλου με έπαθλο την Ευρώπη

Παναθηναϊκός και Άρης συγκρούονται απόψε στον Βόλο με έπαθλο, εκτός από το τρόπαιο, την ευρωπαϊκή έξοδο

Παναθηναϊκός και Άρης θα διεκδικήσουν απόψε το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό του «βουβού» Πανθεσσαλικού σταδίου του Βόλου (25/5, 20:30 – Cosmote Sports 1 HD), καθώς ο καταληκτικός αγώνας της διοργάνωσης θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών.

Με τον τελικό ολοκληρώνεται επίσημα η αγωνιστική περίοδος 2023-24. Στην προκειμένη περίπτωση το διακύβευμα δεν είναι μόνο ο τίτλος, που το «τριφύλλι» είχε πανηγυρίσει πριν από δυο χρόνια και η ομάδα της Θεσσαλονίκης πριν από 54.

Ουσιαστικά, είναι το εισιτήριο που θα δώσει στο νικητή η κατάκτησή του για τον β΄ προκριματικό γύρο του Europa League, αφού οι αποψινοί αντίπαλοι απέτυχαν να το κατακτήσουν μέσω του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός θα συμμετάσχει σε τελικό Κυπέλλου για 31η φορά στην ιστορία του και μετρά 19 νίκες, ενώ οι «κίτρινοι» καλούνται να διακόψουν μια δυσμενέστατη γι΄ αυτούς παράδοση, καθώς σε δέκα τελικούς μόλις μία φορά πανηγύρισαν, το 1970.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας θα διαιτητεύσει γυναίκα τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης, καθώς η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ ορίστηκε από την ΚΕΔ.

Η Φραπάρ ήταν η πρώτη γυναίκα διαιτητής που διαιτήτευσε αγώνα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών (στο Μουντιάλ του 2022 το Γερμανία – Κόστα Ρίκα), τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, αρκετούς αγώνες στη Ligue 1, στο Champions League ανδρών και το Europa League ανδρών.

Η Γαλλίδα ρέφερι αναδείχθηκε καλύτερη διαιτητής στον κόσμο το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022.