Skip to main content

Ο Πακέτα ερευνάται για φερόμενες παραβάσεις των κανόνων στοιχήματος

REUTERS/David Klein

Η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου κατηγορεί τον Βραζιλιάνο διεθνή μέσο για την αγωνιστική συμπεριφορά του σε τέσσερα παιχνίδια

Ο μέσος της Γουέστ Χαμ, Λούκας Πακέτα, κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) της Αγγλίας, σε σχέση με φερόμενες παραβάσεις στοιχηματισμού.

Η FA ξεκίνησε έρευνα για τον Πακέτα τον περασμένο Αύγουστο. Τώρα, ο Βραζιλιάνος διεθνής κατηγορείται για τέσσερις φερόμενες παραβιάσεις του Κανονισμού E5.1 της FA σε σχέση με τη συμπεριφορά του στους αγώνες της Premier League εναντίον των Λέστερ (12 Νοεμβρίου 2022), Άστον Βίλα (12 Μαρτίου 2023), Λιντς (21 Μαΐου 2023) και Μπόρνμουθ (12 Αυγούστου 2023).

Σε ανακοίνωσή της, η FA ανέφερε ότι ο Πακέτα «προσπάθησε να επηρεάσει την πρόοδο, τη συμπεριφορά ή οποιαδήποτε άλλη πτυχή σε αυτούς τους αγώνες επιδιώκοντας σκόπιμα να λάβει κάρτα από τον διαιτητή με αθέμιτο σκοπό να επηρεάσει την αγορά στοιχημάτων προκειμένου ένα ή περισσότερα άτομα να επωφεληθούν από το στοίχημα».

Ο Πακέτα έχει επίσης κατηγορηθεί για δύο παραβιάσεις του Κανόνα F3 της Ομοσπονδίας «σε σχέση με εικαζόμενες αποτυχίες συμμόρφωσης σύμφωνα με τον Κανόνα F2 της FA».