Skip to main content

Τον Ιούνιο ξαναρχίζει το πρωτάθλημα Βραζιλίας

REUTERS/Diego Vara

Το Brasileirao είχε διακοπεί προσωρινά λόγω των πλημμυρών που έπληξαν σφοδρά την πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βραζιλίας (CBF) ανακοίνωσε ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στις αρχές Ιουνίου, μετά την αναγκαστική διακοπή του την περασμένη εβδομάδα λόγω των πρωτοφανών  πλημμυρών στην πολιτεία του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ.

Οι ομάδες στη νοτιότερη πολιτεία της Βραζιλίας δεν μπόρεσαν να παίξουν μετά από έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή από τα τέλη Απριλίου, με τις βροχοπτώσεις να σκοτώνουν περισσότερους από 160 ανθρώπους, ενώ σχεδόν 100 αγνοούνται και περισσότεροι από 500.000 έχουν εκτοπιστεί.

Οι αγώνες των τριών ομάδων του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ είχαν ήδη διακοπεί έως τις 27 Μαΐου λόγω των ζημιών από τις πλημμύρες, μεταξύ άλλων σε γήπεδα, προπονητικά κέντρα και αεροδρόμια. Η έβδομη και ο όγδοη αγωνιστική του πρωταθλήματος αναβλήθηκαν μετά από αυτό, με την CBF να συμβουλεύεται τους 20 συλλόγους του Brasileirao.

Το πρωτάθλημα αναμένεται να ξαναρχίσει την 1η Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων από το Ρίο Γκράντε ντο Σουλ.

Η Γκρέμιο θα αντιμετωπίσει την Μπραγκαντίνο στην Κουριτίμπα, στην πολιτεία Παρανά, καθώς το γήπεδό της στο Πόρτο Αλέγκρε, υπέστη ζημιές από τις πλημμύρες, ενώ Ιντερνασιονάλ και Ζουβεντούδε θα παίξουν εκτός έδρας για την 7η αγωνιστική.