Skip to main content

Αταμάν: Πρώτα να περάσουμε τη Φενέρμπαχτσε

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δήλωσε ότι στόχος της ομάδας του είναι ο τελικός της Ευρωλίγκας

Ο Εργκίν Αταμάν απέφυγε τα μεγάλα λόγια κατά την αναχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού για το Βερολίνο και το Φάιναλ-4 της Euroleague.

Μολονότι δήλωσε «θέλουμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο», ο Τούρκος τεχνικός υπογράμμισε πως «πρώτα απ’ όλα πρέπει να περάσουμε τη Φενέρμπαχτσε» και ξεκαθάρισε ότι «θα είναι ένα δύσκολο ματς, αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο αυτό».

Την αποστολή του «τριφυλλιού» ακολούθησε και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, με τον παλαίμαχο άσο να αποδέχεται την πρόσκληση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

«Δουλέψαμε όλη τη σεζόν για να είμαστε στο Φάιναλ-4 και το πετύχαμε. Έχουμε μπροστά μας τον ημιτελικό. Αν προκριθούμε, ακολουθεί ο τελικός. Έχουμε δύο ματς ακόμα, αλλά πρώτα σκεφτόμαστε τον ημιτελικό», είπε αρχικά ο Αταμάν, ο οποίος μίλησε στη συνέχεια για:

Το τι χρειάζεται μία ομάδα για να κατακτήσει το τρόπαιο: «Για τον Παναθηναϊκό είναι μια μεγάλη δόξα να είναι εκεί μετά από δώδεκα χρόνια. Μόνο οι τέσσερις καλύτερες πάνε εκεί. Οι οπαδοί της ομάδας, οι παλιότερες γενιές είχαν δει σημαντικά πράγματα, τώρα χαίρομαι που θα έχουν την ευκαιρία και οι νέες γενιές να χαρούν».

Το τι θα γίνει στο εφετινό Φάιναλ-4, δεδομένου ότι στο αμέσως προηγούμενο που μετείχε κατάκτησε τον τίτλο: «Όλες οι ομάδες που είναι στο Βερολίνο, έτσι και εμείς, θέλουμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει να περάσουμε τη Φενέρμπαχτσε, μία εξαιρετική ομάδα, έναν εξαιρετικό προπονητή, καλά αποτελέσματα. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο αυτό».

Το αν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του να κατακτήσει το τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό: «Όχι! Κέρδισα αρκετά Κύπελλα στην καριέρα μου. Αυτή είναι μία νέα ομάδα στην καριέρα μου. Είμαι χαρούμενος που οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την ομάδα τους στο Φάιναλ-4 και να διεκδικεί έναν τίτλο».

Την κατάσταση των Σλούκα και Ερνανγκόμεθ: «Έκαναν προπόνηση σήμερα και χθες, ελπίζω ότι θα είναι έτοιμοι για το ματς της Παρασκευής».

Την Φενέρμπαχτσε: «Την έχω αντιμετωπίσει στην Τουρκία, σε ημιτελικό, σε τελικούς. Είχαμε νικήσει στη Βιτόρια, το 2019, στον ημιτελικό. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, μεγάλο κλαμπ με αρκετούς οπαδούς. Δεν ξέρω ποια ομάδα θα είναι η… νικήτρια στην εξέδρα. Η Φενέρ έχει εμπειρία στα Φάιναλ-4. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να κερδίσουμε στον ημιτελικό για να φτάσουμε στο όνειρο του τελικού».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Αντετοκούνμπο δήλωσε ενθουσιασμένος ενόψει της «παρθενικής» παρουσίας του σε Φάιναλ-4 Euroleague, εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει κάποια πίεση, ενώ αναφέρθηκε και στις συμβουλές που του έδωσε ο “Giannis”:

«Ακούγεται πάρα πολύ ωραίο στα αυτιά μου το να είμαι πρωταθλητής NBA και πρωταθλητής Euroleague. Έχουμε μιλήσει με τον Γιάννη και μου είπε πάλι τα ίδια. “Μπες μέσα, παίξε με ενέργεια, προσπάθησε να είσαι συγκρατημένος”.

Παίζεις σε ένα ουδέτερο γήπεδο, πας εκεί για να κερδίσεις και είναι τώρα 25% για όλους μας. Έχουν όλοι την ευκαιρία να κερδίσουν το Κύπελλο, για εμάς δεν υπάρχει πίεση και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Αν υπάρχει μυστικό; Η σκληρή δουλειά είναι το μυστικό. Αυτό, κάθε μέρα».

O Μάριους Γκριγκόνις, από την πλευρά του, είπε: «Πρώτη φορά για εμένα, οπότε προσπαθώ να χαρώ τη κάθε στιγμή. Σε αυτό το σημείο της σεζόν νομίζω ότι όλοι ξέρουν ο ένας τον άλλον. Έχουμε παίξει ήδη δύο φορές κόντρα στη Φενέρ, αλλά στην τελική είναι οι μικρές λεπτομέρειες που θα κρίνουν το ματς. Ο Σλούκας δεν μας έχει πει κάτι ακόμα. Η χώρα μου πιστεύω θα υποστηρίξει περισσότερο τον “Σάρας” (Γιασικεβίτσιους), καθώς είναι πιο διάσημος, αλλά ο δικός μου κύκλος θα με στηρίξει».