Skip to main content

Ο Ετό απέλυσε ύστερα από ένα μήνα τον προπονητή του Καμερούν

Προηγήθηκε η επιβολή του Βέλγου τεχνικού από το υπουργείο Αθλητισμού και η απόρριψη του επιτελείου που πρότεινε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά τον διορισμό του και χωρίς να έχει οδηγήσει την ομάδα του ούτε έναν αγώνα, ο Μαρκ Μπρις απομακρύνθηκε από τη θέση του προπονητή της Εθνικής Ανδρών του Καμερούν.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της αφρικανικής χώρας (FECAFOOT), η οποία είδε το Επιμελητήριο Συνδιαλλαγής και Διαιτησίας της Εθνικής Ολυμπιακής και Αθλητικής Επιτροπής του Καμερούν να αναστέλλει τη δραστηριότητα του επιτελείου που επέλεξε ο Σαμουέλ Ετό, αποφάσισε να χωρίσει τους δρόμους της με τον Βέλγο τεχνικό.

Πράγματι, ο 43χρονος παλαίμαχος επιθετικός αποφάσισε μετά την επιβολή του Μαρκ Μπρις από το υπουργείο Αθλητισμού ως διαδόχου του Ρίγκομπερτ Σονγκ, να ορίσει τεχνικό επιτελείο στο οποίο συμπεριέλαβε τον επίσης παλαίμαχο διεθνή τερματοφύλακα Κάρλος Καμενί.

Η επιλογή κρίθηκε «παρωχημένη» από το Επιμελητήριο Συνδιαλλαγής και Διαιτησίας της Εθνικής Ολυμπιακής και Αθλητικής Επιτροπής του Καμερούν, μετά από αίτημα της Ένωσης Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ACFAC) και της Επαγγελματικής Ποδοσφαιρικής Λίγκας (LFPC), η πρόσληψη του προσωπικού ανεστάλη κι ο Ετό έσπευσε να αντιδράσει απολύοντας τον Βέλγο τεχνικό.

«Η άμεση συνέπεια αυτών των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά παράβαση όλων των νομικών και κανονιστικών διατάξεων είναι η αναστολή με άμεση ισχύ του προσωπικού των “Αδάμαστων Λεόντων”, με επικεφαλής τον κ. Μαρκ Μπρις, ομοσπονδιακό τεχνικό», αναφέρει η ομοσπονδία σε δελτίο Τύπου.

«Η FECAFOOT διατηρεί το δικαίωμα να διαβιβάσει στη FIFA αυτές τις αποφάσεις που αποτελούν εμπόδιο στη διαδικασία προετοιμασίας μελλοντικών αθλητικών γεγονότων. Η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης της FECAFOOT θα συνεδριάσει χωρίς καθυστέρηση για να λάβει τα κατάλληλα μέτρα γι΄ αυτές τις ενέργειες».

Η Εθνική Καμερούν θα αντιμετωπίσει το Πράσινο Ακρωτήριο στις 3 Ιουνίου και την Αγκόλα στις 10 Ιουνίου, για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.