Skip to main content

Χάντμπολ: Ήττα στον πρώτο τελικό για τον Ολυμπιακό

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν στο Ρέικιαβικ από τη Βαλούρ με 30-26 αλλά η διαφορά δεν είναι απαγορευτική ενόψει της ρεβάνς

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη ήττα του στο φετινό European Cup ανδρών του χάντμπολ, αλλά διατηρεί τις ελπίδες του για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν στο Ρέικιαβικ από τη Βαλούρ με 30-26 στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης, αλλά η διαφορά των τεσσάρων τερμάτων δεν είναι απαγορευτική ενόψει της ρεβάνς το επόμενο Σάββατο (25/5, 20:00) στη Χαλκίδα.

Με σχεδόν απόλυτη ισορροπία κύλησε το πρώτο ημίχρονο του πρώτου τελικού. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε αρχικά 2-0, 4-2 και 5-3, αλλά οι γηπεδούχοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (7-6) στο 13΄, ενώ οι δύο ομάδες συνέχισαν μαζί ως την ανάπαυλα (14-14).

Περίπου επτά λεπτά πριν τη λήξη, με τους γηπεδούχους να προηγούνται 25-24, ο Γκίσλασον χρεώθηκε με δίλεπτο, αλλά ο Ολυμπιακός, αντί να αξιοποιήσει το αριθμητικό πλεονέκτημα δέχθηκε διαδοχικά γκολ από τον Όσκαρσον και βρέθηκε στο -3 (27-24).

Ο Σάββας πέτυχε με πέναλτι το δέκατο προσωπικό του τέρμα, ο Μάγκνουσον απάντησε και, μετά από δίλεπτη στον Παπαβασίλη, ο ίδιος παίκτης ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +4.

Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Σλίσκοβιτς μείωσε, για να διαμορφώσει πάλι ο Όσκαρσον (που είχε δέκα γκολ σε ισάριθμες προσπάθειες!) το τελικό 30-26.