Skip to main content

Από τον Μέσι ως τον Ινσίνιε: πόσα πληρώνει το MLS;

USA TODAY Sports

Η Ένωση Ποδοσφαιριστών του πρωταθλήματος των ΗΠΑ δημοσίευσε τις επίσημες απολαβές των παικτών που αγωνίζονται στους συλλόγους της Λίγκας

Το MLS συνεχίζει να «πλουτίζει» με νέους παίκτες, ενώ ο σταρ της διοργάνωσης, Λιονέλ Μέσι, προσπαθεί να παρασύρει την Ίντερ Μαϊάμι (μαζί με τους πρώην συμπαίκτες του Μπουσκέτς και Ζόρντι Άλμπα) σε μια νέα εποχή στο αμερικανικό ποδόσφαιρο.

Μια διοργάνωση που θα δει την είσοδο ενός ακόμη κορυφαίου Ευρωπαίου παίκτη, του Γάλλου Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος αποχώρησε από τη Μίλαν.

Όπως κάθε χρόνο, η MLS Players Association (MLSPA), κοινοποίησε τις απολαβές όλων των παικτών. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής σε ολόκληρο το πρωτάθλημα είναι ο Μέσι, ο οποίος πήρε τα σκήπτρα από τον Λορέντσο Ινσίνιε.

Ακολουθεί το top-10 των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών, που εκτός από τον βασικό μισθό περιλαμβάνει και το ετήσιο ελάχιστο που εγγυώνται οι συμφωνίες μεταξύ του παίκτη και του συλλόγου:

  • Λιονέλ Μέσι (Ίντερ Μαϊάμι) – 20,45 εκ. δολάρια εγγυημένα (12 εκ. βασικός μισθός)
  • Λορέντσο Ινσίνιε (Τορόντο) – 15,4 εκ. (7,5 εκ.)
  • Σέρχιο Μπουσκέτς (Ίντερ Μαϊάμι) – 8,77 εκ. (8,5 εκ.)
  • Σερντάν Σακίρι (Σικάγο Φάιρ) – 8,15 εκ. (7,35 εκ.)
  • Σεμπαστιάν Ντριουσί (Όστιν) – 6,72 εκ. (4,5 εκ.)
  • Φεντερίκο Μπερναρντέσκι (Τορόντο) – 6,3 εκ. (3,13 εκ.)
  • Εμίλ Φόρσμπεργκ (Νέα Υόρκη Ρεντ Μπουλ) – 6,04 εκ. (5,41 εκ.)
  • Έκτορ Ερέρα (Χιούστον Ντινάμο) – 5,25 εκ. (4,75 εκ.)
  • Χάνι Μουχτάρ (Νάσβιλ) – 5,21 εκ. (3,8 εκ.)
  • Κάρλες Χιλ (Ίντερ Μαϊάμι) – 4,25 εκ. (4 εκ.)

Οι αποδοχές των ποδοσφαιριστών της λίστας χωρίζονται σε δύο μέρη, στον τρέχοντα ετήσιο βασικό μισθό και τον εγγυημένο μέσο ετήσιο μισθό.

Ο μέσος αριθμός ετήσιας εγγυημένης αποζημίωσης περιλαμβάνει τον βασικό μισθό του παίκτη και όλα τα μπόνους υπογραφής και τα εγγυημένα μπόνους που κατανέμονται στα χρόνια του συμβολαίου του παίκτη, συμπεριλαμβανομένων των ετών επιλογής.

Το ποσό της μέσης ετήσιας εγγυημένης αποζημίωσης περιλαμβάνει επίσης τυχόν μπόνους μάρκετινγκ και τυχόν αμοιβές αντιπροσώπων, κατανεμημένα και τα δύο κατά τη διάρκεια της σύμβασης.

Ο μέσος αριθμός ετήσιας εγγυημένης αποζημίωσης δεν περιλαμβάνει μπόνους απόδοσης επειδή δεν υπάρχει εγγύηση ότι ο παίκτης θα λάβει τέτοια μπόνους.

Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν αποζημίωση από το συμβόλαιο κάθε παίκτη με το MLS. Δεν περιλαμβάνουν καμία αποζημίωση που προκύπτει από τυχόν συμβόλαια με μεμονωμένες ομάδες.

naftemporiki.gr