Skip to main content

Ο Ολυμπιακός «ψαλίδισε» τις ελπίδες της ΑΕΚ για τον τίτλο

Πηγή φωτ: ΙΝΤΙΜΕ, Βολιτάκης Στέλιος

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι του Φαλήρου με την ΑΕΚ, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντρέ Όρτα που σκόραρε δύο φορές

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν την Ένωση με 2-0 και την «γκρέμισαν» από την κορυφή, χρίζοντας τον ΠΑΟΚ φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο αποψινό ντέρμπι του Φαλήρου με την ΑΕΚ, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντρέ Όρτα που σκόραρε δύο φορές και διαμόρφωσε το «ερυθρόλευκο» 2-0. Με αυτό το αποτέλεσμα, η «Ένωση» έπεσε από την κορυφή, βρίσκεται στο -2 από τον ΠΑΟΚ (77-75) και στη τελευταία αγωνιστική θέλει να μην νικήσει ο πρωτοπόρος τον Άρη εκτός έδρας κι εκείνη να νικήσει στο γήπεδό της την Λαμία για να κατακτήσει τον φετινό τίτλο.

Σε ένα ανοιχτό πρώτο ημίχρονο, με καλό ρυθμό και χώρους ο Ολυμπιακός απείλησε πρώτος στο 11′ με τον Στάνκοβιτς να διώχνει το σουτ του Ελ Καμπί. Η ΑΕΚ είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, προσπάθησε με «πολιορκητικό κριό» την ταχύτητα του Λιβάι Γκαρσία να δημιουργήσει και στο 37′ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του σαρανταπενταλέπτου.

Ο Γκαρσία από αριστερά βρήκε με ωραίο γύρισμα τον Ελίασον, ο οποίος από πλεονεκτική θέση και με τον Τζολάκη εξουδετερωμένο σούταρε ψηλά άουτ, αν και θα μπορούσε να «σπάσει» την μπάλα στον αμαρκάριστο Αραούχο. Αυτή ήταν η πιο μεγάλη στιγμή της Ένωσης, με τον Ολυμπιακό στο 41′ να βλέπει τον Ποντένσε να σουτάρει αλλά να στέλνει την μπάλα λίγο πιο μακριά από την εστία του Στάνκοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε δυνατά για να ισοφαρίσει και στο 49′ το σουτ του Ελίασον βρήκε στα σώματα ενώ στο 50′ ο Τζολάκης μπλόκαρε εύκολα την κεφαλιά του Αραούχο. Η Ένωση στη συνέχεια δεν έβρισκε λύσεις επιθετικά, ο Ολυμπιακός ανέβαζε την απόδοσή του και στο 61′ ο Φορτούνης σημάδεψε το δοκάρι. Τελικά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 65′ με σουτ του Όρτα εκτός περιοχής.

Αυτό το γκολ «έκοψε» τα πόδια της ΑΕΚ που δεν μπόρεσε να βγάλει άμεση αντίδραση. Στο 85′ και στο 91′ ο Τσούμπερ νικήθηκε από τον Τζολάκη και στις καθυστερήσεις ο Όρτα με σουτ από πλάγια, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 77, ΑΕΚ 75, Ολυμπιακός 73, Παναθηναϊκός 71, Άρης 55, Λαμία 35.

Τελευταία αγωνιστική, 19 Μαϊου
20:00: ΑΕΚ-Λαμία
20:00: Άρης-ΠΑΟΚ
20:00: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός