Skip to main content

«Ασημένια» τα ελληνικά κουπιά στο Ζέγκεντ

Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας με τρία αργυρά μετάλλια και προσδοκίες ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κωπηλασίας ανέβηκε για τρίτη συνεχή χρονιά ο Στέφανος Ντούσκος, αφού μετά το Μόναχο (2022) και το Μπλεντ (2023) ο Έλληνας πρωταθλητής κατάκτησε και στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο τερμάτισε σε χρόνο 7:41.36 έναντι 7:38.47 του Γερμανού Όλιβερ Τσάντλερ, ενώ τρίτος κατετάγη ο Λιθουανός Γκιέντριους Μπιελιάουσκας (7:43.35).

Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει από το Ζέγκεντ έχοντας στη συλλογή της τρία ασημένια μετάλλια, καθώς είχαν προηγηθεί η χθεσινή διάκριση των Ζωή Φίτσιου – Μιλένα Κοντού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και η σημερινή με τις Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου στην δίκωπο.

Μπούρμπου και Αναστασιάδου κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στον τελικό με χρόνο 8:00.87 και ανέβηκαν για πρώτη φορά, ως πλήρωμα, στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Νικήτριες του αγώνα αναδείχθηκαν οι Ρουμάνες Ιοάνα Βριντσεάνου και Ροξάνα Άνγκελ με 7:52.05, ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι Ιβάνα Γιούρκοβιτς και Γιοσίπα Γιούρκοβιτς από την Κροατία με 8:03.13.