Skip to main content

Volley League: Πρωταθλητής Ελλάδος ο Ολυμπιακός

(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 3-2 τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του Ρέντη και κατέκτησαν το 32ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Πρωταθλητής Ελλάδος για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και συνολικά 32η στην ιστορία του χρίστηκε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τον Παναθηναϊκό με 3-2 σετ στο κλειστό του Ρέντη, έκαναν το 3-1 στη σειρά και έφτασαν στη κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πήρε το πρώτο σετ με 25-17. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, πήραν και το δεύτερο με 25-19 και έφτασαν ένα μακριά από την κατάκτηση του τίτλου. Ο Παναθηναϊκός, όμως, έβγαλε αντίδραση και έμεινε «ζωντανός», κατακτώντας το τρίτο με 25-20.

Στο τέταρτο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο αλλά ένας ανεγκέφαλος στο 19-18 υπέρ των γηπεδούχων πέταξε ένα μπουκάλι, το οποίο φέρεται να χτύπησε έναν εκ των προπονητών του «τριφυλλιού». Το παιχνίδι διεκόπη, το πέταλο εκκενώθηκε και το ματς συνεχίστηκε κανονικά, με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει 2-2(21-25) και να στέλνει το ματς στο τάϊ μπρέικ.

Στο «χρυσό» σετ το «τριφύλλι» κατάφερε να προηγηθεί με 7-2 αλλά οι Πειραιώτες έκαναν μεγάλη ανατροπή και κατάφεραν να το κατακτήσουν με 15-12, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ιντάλγκο και Στερν ήταν οι κορυφαίοι των νικητών ενώ για τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Πετρέας και Πρωτοψάλτης.

Τα σετ: 25-17, 25-19, 20-25, 21-25, 15-12.