Skip to main content

Ανατροπή τίτλου για την ΑΕΚ απέναντι στον Άρη

INTIME

Η Ένωση πήρε ένα σημαντικό «τρίποντο» στο «Κλεάνθης Βικελίδης», επικρατώντας  επί του Άρη με 2-1 χάρη σε γκολ των Σιντιμπέ και Άμραμπατ.

Στην κορυφή του βαθμολογικού παρέμεινε η ΑΕΚ, η οποία πέρασε από την Θεσσαλονίκη, επικρατώντας επί του Άρη με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η Ένωση κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο με σπουδαία εμφάνιση να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να πάρει το «τρίποντο», λίγες ημέρες πριν το σπουδαίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 7η αγωνιστική των play off.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό και εκατέρωθεν ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Στο 2′ ο Χουτεσιώτης έδιωξε το σουτ του Ελίασον ενώ στο 4′ ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Ζαμόρα. Ο Ελίασον και ο Πόνσε δεν βρήκαν στόχο στο 17′ και στο 18′, με τους γηπεδούχους να έχουν διπλή ευκαιρία στο 23′. Ο Αθανασιάδης είπε «όχι» στον Μορόν και στη συνέχεια ο Μανού Γκαρθία σούταρε άουτ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει, να χάνει ευκαιρίες αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που σκόραραν στο 38′, με τον Μορόν. Ο Αθανασιάδης κατάφερε να κάνει μια σπουδαία επέμβαση αλλά σύμφωνα με το VAR η μπάλα πέρασε την γραμμή. Η Ένωση θα μπορούσε να ισοφαρίσει άμεσα αλλά στο 44′ ο Άμραμπατ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια άλλη υπόθεση. Παράσταση για έναν ρόλο, με την ΑΕΚ να «πνίγει» τον αντίπαλο, να κλείνει τον Άρη στην περιοχή του και να δημιουργεί συνέχεια επικίνδυνες καταστάσεις.

Η ισοφάριση για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήρθε στο 49′ όταν μετά το πλασέ του Πόνσε, ο Σιντιμπέ σε κενό τέρμα έκανε το 1-1. Η ΑΕΚ έψαχνε το δεύτερο γκολ που θα έφερνε την ανατροπή αλλά ο πορτιέρε, Χουτεσιώτης, έκανε την μία φοβερή απόκρουση μετά την άλλη σε ενέργειες των Σιμάνσκι, Βίντα, Τσούμπερ και Αραούχο.

Η λύτρωση για τους «κιτρινόμαυρους» ήρθε στο 84′, όταν ο Άμραμπατ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έλυσε τον γόρδιο δεσμό και χάρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης στην ομάδα του.