Skip to main content

Στα ημιτελικά της Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς

Φωτ. REUTERS/Denis Balibouse

Ο Έλληνας τενίστας σβήνοντας δύο match point, κατάφερε να επιβληθεί του Ακόστα με 2-1 και να προκριθεί στους «4» του τουρνουά.

Για τρίτη φορά στη καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του τουρνουά της Βαρκελώνης. Ο Έλληνας τενίστας αν και τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Φακούντο Ακόστα, κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 σετ, σβήνοντας μάλιστα και δύο match point του αντιπάλου του.

Ο Αργεντινός πήρε το πρώτο σετ με 6-4, ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το δεύτερο με 6-3 και πήρε το τρίτο με 7-6(8) αν και βρέθηκε πίσω στο τάι μπρέικ με 2-5.

Το νούμερο επτά της παγκόσμιας κατάταξης θα μονομαχήσει για μια θέση στον τελικό κόντρα στον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Αρτούρ Φις και τον Ντούσαν Λάγιοβιτς.

«Ήμουν κοντά στην ήττα σε κάποια σημεία του ματς. Φαινόταν σαν βουνό. Θύμισα στον εαυτό μου ότι φοράω ένα headbband με ένα βουνό και πως πρέπει να το ανέβω και αυτό με έκανε να συνεχίσω. Ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσω το ίδιο επίπεδο σε όλο το ματς. Έπαιξε εκπληκτικά, τα έδωσε όλα. Είναι καλός παίκτης στο χώμα και υπάρχει λόγος που έχει τίτλο στο tour. Το επίπεδο του σήμερα το έδειξε αυτό» τόνισε ο Τσιτσιπάς μετά την νίκη του.