Skip to main content

Στίβος: Να καθαρίσει το ρωσικό αθλητισμό θέλει η Ισινμπάγεβα

Αποφασισμένη να βάλει τέλος στο σκάνδαλο ντόπινγκ που εξέθεσε τη χώρα της διεθνώς φέρεται η Γελένα Ισινμπάγεβα, η οποία πρόσφατα εξελέγη στην προεδρία του εποπτικού συμβουλίου του ρωσικού οργανισμού κατά του ντόπινγκ (RUSADA).

Υπενθυμίζεται ότι η δραστηριότητα του συγκεκριμένου οργανισμού είχε ανασταλεί από τον WADA, επειδή δεν ήταν εναρμονισμένος με τον παγκόσμιο Κώδικα.

«Θα παρακολουθούμε και θα ελέγχουμε τους πάντες και τα πάντα» ήταν η απάντηση της «Τσαρίνας των Αιθέρων» σε ερώτηση της κρατικής τηλεόρασης, μετά την ανάληψη της νέας θέσης της.

«Έχουμε μόνο μία αποστολή να εκτελέσουμε: να καθαρίσουμε τον αθλητισμό μας από αυτή τη βρωμιά», πρόθεσε η θρυλική Ρωσίδα Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ.

Η Ισινμπάγεβα δεν κατάφερε πέρυσι το καλοκαίρι να εκπληρώσει την επιθυμία της, που ήταν η συμμετοχή στο Ρίο ντε Τζανέιρο και τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της, αφού η εθνική ομάδα στίβου της Ρωσίας αποκλείστηκε μετά τις κατηγορίες για συστηματικό ντόπνγκ.

Τότε είχε επικρίνει την IAAF για τον αποκλεισμό, υποστηρίζοντας ότι είναι άδικο να τιμωρούνται μαζί με τους ενόχους και οι αθώοι αθλητές, ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς του WADA ότι το πρόβλημα της χώρας ήταν αποτέλεσμα του συστηματικού ντόπινγκ με κρατική στήριξη.