Skip to main content

Ο Ρομάριο έβγαλε δελτίο για να παίξει με τον γιό του

Ο 58χρονος Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου είναι πρόεδρος της Αμέρικα Ρ.Τζ. στην οποία αγωνίζεται ο Ρομαρίνιο

Ο θρυλικός παλαίμαχος επιθετικός της Εθνικής Βραζιλίας και της Μπαρτσελόνα, Ρομάριο, εγγράφηκε επίσημα ως παίκτης της ομάδας της Β΄ κατηγορίας του Ρίο ντε Τζανέιρο, Αμέρικα-Ρ.Τζ., στην οποία κατέχει τη θέση του προέδρου.

Ο 58χρονος Ρομάριο επιβεβαίωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα παίξει σε επόμενους αγώνες, αλλά τα σχέδιά του παραμένουν αβέβαια: ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετάσχει σε αγώνες πρωταθλήματος, εξέφρασε την έντονη επιθυμία να μοιραστεί το γήπεδο με τον γιο του, Ρομαρίνιο, ο οποίος επίσης παίζει στον σύλλογο.

Ο Ρομάριο είπε στο X: «Τώρα είμαι έτοιμος να δώσω ένα χέρι στην αγαπημένη μου Αμέρικα σε μερικά παιχνίδια και επίσης, φυσικά, να εκπληρώσω το όνειρό μου να μοιραστώ το γήπεδο με τον γιο μου».

Μετά την απόσυρσή του, το 2008, ο Ρομάριο ανέλαβε το ρόλο του αθλητικού διευθυντή της Αμέρικα Ρ.Τζ., το 2009. Πέντε χρόνια αργότερα εξελέγη γερουσιαστής του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Θεωρούμενος ως ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, ο Ρομάριο απόλαυσε μια επιτυχημένη καριέρα που περιλάμβανε συμμετοχή σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα και πέντε κρίσιμα γκολ, καθώς η Σελεσάο κέρδισε την διοργάνωση του 1994.

Ο Ρομάριο επέστρεψε για λίγο στους αγωνιστικούς χώρους το 2009, όταν τιμώντας την αγαπημένη ομάδα του αείμνηστου πατέρα του έπαιξε για 22 λεπτά.

Είχε μια λαμπρή καριέρα με περισσότερες από 70 εμφανίσεις για την Βραζιλία (1987-2005), κατά τη διάρκεια των οποίων σημείωσε 55 γκολ. Είχε επίσης αξιοσημείωτες περιόδους σε Βάσκο ντα Γκάμα, Φλαμένγκο και Φλουμινένσε στην Βραζιλία, καθώς και σε Μπαρτσελόνα, Αϊντχόφεν και Βαλένθια.

Το 1994 εξασφάλισε το βραβείο της FIFA για τον καλύτερο παίκτη της χρονιάς, μετά τον θρίαμβο της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Ηνωμένων Πολιτειών.