Skip to main content

Στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Ο Έλληνας τενίστας επιβεβαίωσε τη φόρμα του αποκλείοντας το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, Γιανίκ Σίνερ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δύο φορές νικητής του τουρνουά το 2021 και το 2022, προκρίθηκε στον τρίτο τελικό του στο Μόντε Κάρλο το Σάββατο, νικώντας Ιταλό Γιανίκ Σίνερ (Νο2 στον κόσμο) με 6-4, 3-6, 6-4.

Ο 25χρονος Έλληνας, 12ος στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει την Κυριακή για τον τίτλο τον Σέρβο Νο1 στον κόσμο Νόβακ Τζόκοβιτς ή τον Νορβηγό Κάσπερ Ρούουντ, φιναλίστ στο Roland-Garros το 2022 και 2023.

Με τη νίκη του ο Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης την Δευτέρα 15 Απριλίου.

Τα λάθη του Σίνερ στο ξεκίνημα έδωσαν ευκαιρία στον Τσιτσιπά να κάνει break στο 3ο game και να πάρει προβάδισμα από νωρίς. Ο Ιταλός ανέβασε το ρυθμό του στη συνέχεια αλλά ο Tsitsifast σέρβιρε πολύ καλά, είχε υπομονή κι έκανε λίγα λάθη, φτάνοντας στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-4.

Η εικόνα αντιστράφηκε στο δεύτερο σετ, με τον Σίνερ να κάνει αμέσως break και να φτάνει στο 3-0, ενώ είχε ευκαιρία να σπάσει ξανά το σερβίς του Τσιτσιπά στο 4-1, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 4-2 και προηγήθηκε 40-30 στο επόμενο γκέιμ, όμως ο Ιταλός κράτησε το σερβίς του.

Στο ένατο game και με τον Σίνερ να σερβίρει για το σετ ο «Στεφ» έφτασε πέντε φορές σε break point, αλλά κάθε φορά ο 22χρονος Ιταλός έβρισκε απάντηση, για να κλείσει τελικά το σετ με 6-3.

Με break του Σίνερ ξεκίνησε και το τελευταίο σετ, ενώ ο Τσιτσιπάς απέφυγε ένα δεύτερο στο 5ο game. Μετά το 4-2 ο Σίνερ φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο και ο αντίπαλός του άδραξε την ευκαιρία.

Αφού μείωσε αρχικά, πίεσε το σερβίς του Σίνερ, κατόρθωσε να ισοφαρίσει και αμέσως μετά να προηγηθεί με 5-4. Ο Ιταλός κάλεσε για δεύτερη φορά φυσιοθεραπευτή, αλλά ήταν φανερό ότι δυσκολευόταν στις κινήσεις του και ο Τσιτσιπάς έκλεισε σετ και αγώνα με νέο break, για το 6-4.