Skip to main content

Η Μεγάλη Κυρία της Ελλάδας έχει γενέθλια

Η Νέα Φιλαδέλφεια βάζει σήμερα τα καλά της για τα 100 χρόνια ύπαρξης του εμβληματικού συλλόγου της

Το Σάββατο 13 Απριλίου είναι μια μέρα διαφορετική για τους απανταχού φίλους της ΑΕΚ. Η λαοφιλής Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, η Μεγάλη Κυρία του ελληνικού ποδοσφαίρου, συμπληρώνει έναν αιώνα ύπαρξης, στη διάρκεια του οποίου πρόσφερε στον ελληνικό αθλητισμό διακρίσεις, τιμές, αξίες και ιδανικά.

Ο σύλλογος της προσφυγιάς, των χαμένων πατρίδων και του σπαρτιατικού πνεύματος στην πείσμονα προσπάθεια γιορτάζει και μαζί της όλοι οι οπαδοί της, εκείνοι που ποτέ δεν την εγκατέλειψαν, γιατί με τις ιδέες ζεις και πεθαίνεις.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την εκατονταετηρίδα η ΠΑΕ ΑΕΚ ετοίμασε μια σπουδαία φιέστα στο γήπεδό της, με καλεσμένους τους συνοδοιπόρους της στην OPAP Arena.

Η «Αγιά Σοφιά» θα γνωρίσει γι΄ άλλη μια φορά μεγάλες στιγμές, αφού θα είναι κατάμεστη από 32.000 κόσμο για ένα απόγευμα γεμάτο συμβολισμούς και συναισθήματα, με τον κόσμο της ομάδας στο επίκεντρο.

Το πρόγραμμα της γιορτής, ενημέρωσε η ΠΑΕ, περιλαμβάνει σειρά από δράσεις για μικρούς και μεγάλους και πολλές εκπλήξεις. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου ως προς το μέρος της εκδήλωσης που θα εξελιχθεί εκτός του γηπέδου και θα διαρκέσει ως τις 17.00.

Στις 16:00 θα ανοίξουν οι θύρες του γηπέδου για τους κατόχους των δωρεάν δελτίων εισόδου που θα θελήσουν να πάρουν έγκαιρα τη θέση της.

Εντός της OPAP Arena θα εξελιχθεί η κορύφωση της γιορτής, η απογείωση του Αερόστατου των 100 χρόνων της ΑΕΚ. Η απογείωση είναι προγραμματισμένη για τις 18:00, ενώ θα προηγηθούν κι άλλες δράσεις κι εκπλήξεις εντός γηπέδου.

Παρούσα στο γήπεδο θα είναι τόσο η ανδρική ομάδα όσο και οι μεγάλες μορφές της Ιστορίας του συλλόγου, οι θρύλοι που ύφαναν τον μύθο του.

Επειδή στη Νέα Φιλαδέλφεια θα βρεθούν δεκάδες χιλιάδες άτομα, η ΠΑΕ απευθύνει παράκληση για την κατά το δυνατόν νωρίτερη άφιξή τους, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση και ταλαιπωρία.

Επίσης, αυτονόητο είναι πως δεν πρέπει να γίνει χρήση βεγγαλικών, καπνογόνων και φωτοβολίδων στο γήπεδο, καθώς υπάρχει διαδικασία πτήσης που απαιτεί κανόνες ασφάλειας.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να μείνουν όλοι μακριά από κάθε προσπάθεια προσέγγισης στον αγωνιστικό χώρο, αφού την Κυριακή η Ένωση έχει τον αγώνα των πλέι οφ με τον Άρη και δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.