Skip to main content

Μεντιλίμπαρ: Πλήρης η ομάδα μας, πρέπει να νικήσουμε

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δήλωσε ότι η ομάδα του είναι για να αντιμετωπίσει αύριο στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Φενέρμπαχτσε (11/4, 19:45), στον πρώτο από τους δύο αγώνες του με το τουρκικό συγκρότημα για τα προημιτελικά του Conference League.

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού αποδίδει μεγάλη σημασία στο πρώτο παιχνίδι, για το οποίο δήλωσε πως οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη.

Επίσης, υπογράμμισε ότι το ρόστερ του είναι πλήρες και μπορεί να καλύψει κάθε απουσία, ενώ διευκρίνισε πως όλοι στην ομάδα έχουν εστιάσει μόνο στον αγώνα.

Αναλυτικά, ο Μεντιλίμπαρ ρωτήθηκε και απάντησε για:

Την ενδεκάδα: «Έχω πάρει τις αποφάσεις μου από χθες κι ελπίζω να μη γίνει τίποτα σοβαρό στην προπόνηση, ώστε να χρειαστεί να τα αλλάξω».

Τους ποδοσφαιριστές του που είναι στο όριο καρτών: «Σκεφτόμαστε μόνο το αυριανό παιχνίδι κι όχι τη ρεβάνς. Πρέπει να το κερδίσουμε οπωσδήποτε. Έχουμε μια ομάδα πλήρη που μπορεί να καλύψει τα κενά. Περισσότερο πρόβλημα έχουμε στην άμυνα, όπου έχουμε μόνο δύο δηλωμένους παίκτες και αν τιμωρηθούν θα έχουμε πρόβλημα. Όμως, δεν το σκεφτόμαστε τώρα».

Το αν η αναταραχή στο τουρκικό ποδόσφαιρο μπορεί να επηρεάσει τη Φενέρμπαχτσε: «Απεναντίας, πιστεύω πως όλη της η προσοχή είναι στο Conference League με όσα έχουν συμβεί στη χώρα της. Είναι μια ομάδα με πολεμιστές, που δεν χαρίζουν τίποτα και θα έρθουν να πολεμήσουν γι’ αυτό που διεκδικούν».

Το ότι η Φενέρ δεν έχει κάποιο πρόσφατο δυνατό παιχνίδι στα πόδια της: «Αυτό σημαίνει πως θα είναι πλήρης, με όλους τους παίκτες διαθέσιμους, όπως κι εμείς, που έχουμε μόνο έναν τιμωρημένο. Η Φενέρ είχε την ευκαιρία να παίξει, αλλά παρέταξε τη δεύτερη ομάδα στο Σούπερ Καπ».

Το sold out στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Εξαρτάται από μας, εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να δώσουμε κίνητρο στον κόσμο για να συνεχίσει να μας υποστηρίζει. Θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Το αν τον προβληματίζει το κακό ξεκίνημα στα εντός έδρας παιχνίδια με Φερεντσβάρος και Μακάμπι: «Δεν πρέπει να μένουμε στα άσχημα, αλλά δεν τα ξεχνάμε κιόλας. Υπήρχε ένα διάστημα στο οποίο δεχόμασταν πρώτοι γκολ και δεν καταφέρναμε να κερδίζουμε πάντα. Αυτή τη στιγμή όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει, η δυναμική της ομάδας έχει αλλάξει, έχουμε διορθώσει πολλά πράγματα κι έχοντας δουλέψει παρουσιάζουμε καλή απόδοση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Το αν θα είναι ο Γιόβετιτς στο αρχικό σχήμα: «Θα μάθετε αύριο. Όταν ξέρεις ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις παίκτες με ασφάλεια και είναι δύσκολο να κάνεις λάθος, τότε η ομάδα θα βοηθηθεί, είτε κάποιος είναι βασικός είτε έρθει από τον πάγκο».

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών μίλησε ο Κώστας Φορτούνης, που χαρακτήρισε τις αναμετρήσεις ως ιστορική πρόκληση για την ομάδα του, χωρίς να υποτιμά την δυναμικότητα του αντίπαλου.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο ματς για τους ποδοσφαιριστές, για τον σύλλογο, για τον κόσμο. Ξέρουμε ότι έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει πάντα τέτοιες ευρωπαϊκές επιτυχίες και πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση», είπε ο αρχηγός της πειραϊκής ομάδας.

Όσο για το sold out; «Σίγουρα είναι ένα τεράστιο κίνητρο για μας, ο κόσμος θα μας στηρίξει και θέλουμε να τον κάνουμε χαρούμενο. Θέλουμε να ζήσει μια τεράστια επιτυχία, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Για την απουσία του (τιμωρημένου) Ποντένσε σχολίασε ότι «ο Ντάνιελ είναι σίγουρα ένας ποδοσφαιριστής που μας βοηθά. Έχουμε καλή συνεργασία, αλλά ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές για να καλύψουν το κενό που υπάρχει. Πιστεύω πως όποιος κι αν παίξει θα δώσει ό,τι καλύτερο και θα βοηθήσει την ομάδα».

Ερωτηθείς αν η τωρινή ομάδα είναι καλύτερη από εκείνη που είχε αποκλείσει (με δύο νίκες) τη Φενέρ πριν από 2,5 χρόνια, ο Φορτούνης είπε: «Μακάρι να είμαστε καλύτεροι, ώστε να πιέσουμε και να προκριθούμε. Η ομάδα είναι διαφορετική, άλλος προπονητής, άλλοι παίκτες. Η ομάδα αυτή την περίοδο είναι πολύ καλά δουλεμένη, πατάμε γερά στα πόδια μας, αλλά και ο αντίπαλος τώρα είναι καλύτερος. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».