Skip to main content

Champions League: Υπερθέαμα σε Μαδρίτη και Λονδίνο

EPA/Ballesteros

Ισόπαλοι ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι αγώνες Ρεάλ Μ.-Μάντσεστερ Σ. και Άρσεναλ-Μπάγερν Μ., αφήνοντας ολάνοιχτους λογαριασμούς για τις ρεβάνς

Το… πρώτο πιάτο της προημιτελικής φάσης Champions League περιλάμβανε δύο εκπληκτικούς αγώνες σε «Μπερναμπέου» και «Εμιρέιτς».

Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι (3-3) και Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου (2-2) διαφήμισαν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε ολόκληρο τον πλανήτη, επιβεβαιώνοντας γι΄ άλλη μια φορά τη χαώδη διαφορά του από τον υπόλοιπο κόσμο.

Ταυτόχρονα, άφησαν ορθάνοιχτους λογαριασμούς ως προς την πρόκριση στην ημιτελική φάση, με τις νικήτριες να αναδεικνύονται μετά το τελευταίο σφύριγμα σε Μάντσεστερ και Μόναχο.

Στην ισπανική πρωτεύουσα διεξήχθη ένα από τα καλύτερα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων με διαρκείς ανάμεσα στις δύο τελευταίες νικήτριες της διοργάνωσης, ενώ ήταν μόλις ο δεύτερος νοκ-άουτ αγώνας στην ιστορία με τρία γκολ στο πρώτο τέταρτο!

Οι «Πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μπερνάντο Σίλβα, η «Βασίλισσα» ανέτρεψε τα δεδομένα με το αυτογκόλ του Ρούμπεν Ντίας στο 12΄ και το τέρμα του Ροντρίγο στο 14΄, η Σίτι ισοφάρισε με τον Φόντεν στο 66΄ και προσπέρασε με τον Γκβάρντιολ στο 71΄, για να ισοφαρίσει για την Ρεάλ στο 79΄ ο Βαλβέρδε.

Η «Βασίλισσα» απέφυγε την ήττα σε ένα ιστορικό παιχνίδι για τον Κάρλο Αντσελότι, που έγινε ο πρώτος προπονητές με 200 αγώνες στη διοργάνωση. Η Σίτι παραμένει αήττητη εδώ και 14 μήνες στο Champions League.

Στο Λονδίνο η εμπειρία της Μπάγερν μέτρησε περισσότερο από τον ενθουσιασμό και τη φόρμα της Άρσεναλ. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν στο 12΄ με τον Σάκα αλλά η γερμανική μηχανή απάντησε εις διπλούν, αρχικά με τον Γκνάμπρι (18΄) και ύστερα με το πέναλτι του Χάρι Κέιν (32΄), με το οποίο ο Άγγλος στράικερ συμπλήρωσε 15 γκολ απέναντι στην Άρσεναλ, είτε ως παίκτης της Τότεναμ είτε της Μπάγερν.

Με αυτό το γκολ ο Άγγλος έφτασε τα 39 στα πρώτα 38 παιχνίδια της καριέρας του στο Μόναχο. Για τους «Κανονιέρηδες» το τελικό 2-2 διαμόρφωσε ο Τροσάρ, μετά από ατομική ενέργεια και πάσα του Ζεσούς.